7 kārdinošas un atspirdzinošas aukstās kafijas dzērienu receptes Arijana Receptes 7 kafijas dzērienu receptes Dalīties: Link copy Aukstā kafija būs lielisks atspirdzinājums karstā vasaras dienā, tai pat laikā sniedzot vajadzīgo enerģijas devu. Mēs, Kafijas Draugs.lv komanda vēlamies dalīties ar, mūsuprāt, septiņām populārākajām auksto kafijas dzērienu receptēm, kuras, protams, katrs var papildināt pēc saviem ieskatiem. Dzērieni ir vienkārši pagatavojami, un būs jauks pārsteigums ne tikai kafijas cienītājiem. Pamēģini! 1. Kafijas koblers (1 personai) Sastāvdaļas: 40g kafijas sīrupa 20g aveņu sīrupa stipra melnā tēja 20g putukrējuma ledus Pagatavošana: Ar sīkiem ledus gabaliņiem piepildi ¾ glāzes, pielej sīrupus, un tēju. Virsū uzliec putukrējuma cepurīti. 2. Kafijas un banānu kokteilis (2 personām) Sastāvdaļas: 300 ml stipras, atdzesētas kafijas 1/2 tējk. kanēlis 2 tējk. brūnais cukurs 1 nogatavojies banāns 160 ml vaniļas jogurta 50 ml saldais krējums ledus Pagatavošana: Banānu samīci ar nedaudz jogurta. Pēc tam pievieno pārējo jogurtu, brūno cukuru un kafiju un sablendē, līdz veidojas putas. Salej glāzēs. Saputo krējumu ar vaniļas cukuru stingrās putās un liec katrā glāzē. Pa virsu var uzkaisītkanēli. 3. Mandarīnu kafija ( 2 personām) Sastāvdaļas: 4 ēd.k malta kafija 400 ml ūdens 130 ml saldais krējums 4 mandarīna šķēlītes 1 ēd.k. pūdercukura ½ tējk. kanēļa 2 ēd.k. brūnā cukura ledus Pagatavošana: Saputo 30 ml saldā krējuma ar pūdercukuru stingrās putās. Ievieto ledusskapī līdz brīdim, kad kafija gatava (vēlams 30 min pirms izmantošanas brīža). Uzvāri ūdeni un aplej kafiju. Pieliec mandarīna šķēlītes un trauku atstāj apsegtu uz 10 minūtēm. Katliņā ielej atlikušos 100 ml saldā krējuma, pieliec cukuru un kanēli un uz mazas liesmas karsē, līdz uzmet pirmo burbuli. Kad kafija ievilkusies, caur sietu lej to katliņā, kurā ir saldais krējums, vēlreiz uzvāri, līdz tikko sāk burbuļot, un lej krūzēs. Pa virsu liec saputoto saldo krējumu. Vari liet ar ledu piepildītā glāzē. 4. Frapučīno (2 personām) Sastāvdaļas: 1 espresso ~60 ml 100 g saldējums 120 ml piens 4 ēd. karotes šķīstošā kakao dzēriens, vai arī šokolādes sīrups Pagatavošana: Visas sastāvdaļas sajauc blenderī, vari pievienot smalko ledu. 5. Ledus kafija (2 personām) Sastāvdaļas: 1 tase stipras kafijas vai dubultais espresso 2 tējk.pūdercukurs 30 ml putots saldais krējums 1 tējk. vaniļas cukurs ledus Pagatavošana: Visas sastāvdaļas sajauc blenderī. Lej glāzē, ko pirms tam piepildi ar ledu. 6. Aukstā mokka „Karamele”(2 personām) Sastāvdaļas: 1 tējk. šokolādes sīrups 1/2 tējk. karameļu sīrups 170 ml piens 1-2 espresso smalkais ledus Pagatavošana: Visas sastāvdaļas sajauc blenderī. Lej glāzē, dekorē ar rīvētām šokolādes skaidiņām. 7. Latte Macchiato Baileys ( 1 personai) Sastāvdaļas: Saputots piens 2 tējk. liķieris Baileys Original Irish Cream 2 tējk. kondensētais piens 60 ml espresso Pagatavošana: Sajauc kondensēto pienu ar Baileys liķieri un ielej latte glāzē. Piepildi 2/3 glāzes ar saputotu pienu un atlikušo glāzes tilpumu ar atdzesētu espresso. Dekorē ar rīvētām šokolādes skaidiņām.