Limitētas sērijas maltā kafija Coffee of the Year 2024 Peach Fuzz, 200 g

Ir centrālajā noliktavā (pieejams interneta veikalā).
Piegāde var aizņemt 1 – 3 darba dienas *93% pasūtījumu tiek piegādāti nākamajā dienā.
Apmeklējiet mūsu fiziskos veikalus

Informācija

Šī kafija, kas veltīta tonim ar nosaukumu Peach Fuzz (latv. persiku pūciņas), kurš tagad pazīstams kā 2024. gada krāsa, ir apstrādāta absolūti unikālā veidā, ko sauc par persiku līdzfermentāciju. Vai esat viens no tiem cilvēkiem, kuriem ir grūti sajust uz kafijas iepakojuma norādītās garšas notis? Šajā gadījumā jūs varat mums uzticēties: šī kafija noteikti būs izņēmums. Pateicoties īpašajai apstrādes metodei, kafija pēc pagatavošanas atklāj dabiskas persiku nektāra, eksotiskā mango un saldās karameles garšas. Šāda dzēriena malkošana var likt aizdomāties, vai tā patiešām ir kafija, ko dzerat!

Šī limitētās sērijas kafija ir sasniegusi mūs no Kolumbijas Huilas reģiona, kur atrodas “Monteblanco” kafijas audzētava. Audzētavas īpašnieks Rodrigo Sančess jau gadiem ilgi eksperimentē ar inovatīvām apstrādes metodēm, cenšoties radīt patiesi nepārspējamas garšas. Viņš ir arī guvis lieliskus panākumus: Rodrigo centieni ir novērtēti ar vairākiem apbalvojumiem!

Unikāla pārstrādes metode: persiku līdzfermentācija.

Kafijas apstrāde, pievienojot kafijas maisījumam augļus, ir salīdzinoši jauns izgudrojums, kas jau ir piesaistījis tūkstošiem kafijas mīļu ziņkāri visā pasaulē un ir iepriecinājis simtiem garšas kārpiņu. Jūs vaicāsiet, kā tas tiek panākts?

Rodrigo Sančess šim īpašajam maisījumam ir izvēlējies Bourbon un Caturra arabikas kafijas šķirnes, pateicoties to daudzpusīgumam un dabiski spilgtajam saldumam.Tieši šis saldums rada ideālus apstākļus dažādu mikroorganismu, piemēram, Lactobacillus un Saccharomyces cerevisiae, darbam fermentācijas procesā.

Pirms pārstrādes uzsākšanas šie mikroorganismi (iegūti no kafijas augiem, kas aug turpat īpašumā) tiek sajaukti ar persikiem, citiem tropu augļiem un augļu nektāru. Šo augļu šķīdumu pēc tam atstāj fermentēties 8 dienas, līdz tiek sasniegta atbilstoša Briksa grādu koncentrācija un nepieciešamā pH vērtība.

Ar rokām rūpīgi novākto kafiju sajauc ar nektāra šķīdumu un tur slēgtā traukā 150 stundas. Visa procesa laikā tiek uzraudzīti Briksa grādi un pH vērtība, nodrošinot, ka tiek uzturēti pareizie apstākļi, lai attīstītos saldums un tropisko augļu notis.

Visbeidzot pupiņas tiek žāvētas saulē, līdz tiek sasniegts ideālais mitruma saturs 10-11 %, un tad tās tiek grauzdētas!

*****

Valsts | Kolumbija

Reģions | Huila

Saimniecība | “Monteblanco” īpašums, ko pārvalda Rodrigo Sančess

Augstums virs jūras līmeņa | 1730 m

Arabikas šķirnes | Bourbon, Caturra

Process | Mazgāšana, persiku līdzfermentācija

Grauzdēšanas profils | Vidēja

Aromātu palete | Persiki, mango, karamele

Ieteicamās pagatavošanas metodes: visas manuālās pagatavošanas ierīces (V60, Chemex u.c.), ka arī gatavošana uzreiz tasītē.

Sastāvs: grauzdētas maltas kafijas pupiņas.

Uzglabāšanas apstākļi: uzglabāt noslēgtu tumšā, sausā un vēsā vietā.

Papildu informācija

Izcelsmes valsts:

Specifikācijas

Vispārīgi

Kafija tips
Ražotājs
Izcelsmes valsts

Izmēri un svars

Svars

Lietošana un apkope

Vai šī kafija ir aromatizēta?
Vai fermentācija ar persikiem ir eksperimentāla apstrādes metode?
Vai šī kafija ir ļoti skāba?
Kā pagatavot šo kafiju?
Vai šajā kafijā būs jūtama persiku garša?

Atsauksmes

5.00
4 atsauksmes
100%
0%
0%
0%
0%
  1. Sofija

    Citas šāda tipa kafijas parasti manai gaumei ir pārāk skābas, bet šī ir ļoti smalka, jūtams arī neliels rūgtums.

  2. Līga

    Tik augļaina un smaržīga! Nav nepieciešami papildu saldumi, kafija ir pietiekami salda.

  3. Toms

    Katram to vajadzētu izmēģināt, unikāla pieredze

  4. Māra

    Ak, mans Dievs, noteikti var sajust persiku garšu!!!!!!!!! Es izmantoju franču presi, un visa māja joprojām smaržo pēc augļiem

Pastāstiet mums vairāk par precēm vai pakalpojumiem, kas iegādāti vietnē Kafijas Draugs. Jūsu viedoklis ir nozīmīgs!