Baristas viedoklis: Kuru De’Longhi La Specialista Arte modeli izvēlēties? Goda Gedvilaite Kafijas automāti Dalīties: Link copy Hei! Esmu Goda Gedvilaite-Bernote. Kafijas nozarē strādāju jau 13 gadus, tāpēc, kad runa ir par labākajiem mājas kafijas automātiem, es vienmēr labprāt dalos padomos un atziņās ar citiem. Kafijas Draugā jau esmu ceturto gadu, un šī pieredze man ir sniegusi iespēju izmēģināt jaunākos kafijas automātus. Šodien esmu šeit, lai iepazīstinātu jūs ar diviem De’Longhi espresso kafijas automātiem, kā arī pastāstītu par to līdzīgajām un atšķirīgajām funkcijām. Tālāk mēs aplūkosim divus modeļus: “La Specialista Arte” un tā nedaudz uzlaboto “La Specialista Arte Evo” versiju. Kompakti izmēri un klasisks dizains Sākšu ar to, ka jau divus gadus izmantoju “La Specialista Arte”, lai mājās pagatavotu kafiju. Pateicoties šī modeļa kompaktajiem izmēriem (36,5 x 40 x 27,5 cm), kā arī klasiskajam dizainam, tas iederēsies gandrīz jebkurā interjerā. Es personīgi dodu priekšroku elegantiem automātiem, un šie modeļi noteikti ietilpst šajā kategorijā. Jaunais “Evo” modelis ir patiesi uzmanību piesaistošs: to rotā vairāki nerūsējošā tērauda akcenti, tam piemīt mazāk plastmasas detaļu, kā arī tumšāka un elegantāka krāsu gamma. Izmēra ziņā šis modelis nav mainījies, taču kopumā atjaunotā versija ir vēl funkcionālāka. Funkcijas, kas paredzētas īstiem kafijas entuziastiem “Evo” modelim piemīt tādas pašas parocīgas funkcijas, kā tā priekšgājējam: trīs dažādas pagatavošanas temperatūras, iespēja pagatavot vienu vai dubulto espresso porciju, jaudīga tvaika padeve un iebūvētas kafijas dzirnaviņas ar 8 malšanas iestatījumiem. Ar šo automātu jūs noteikti atklāsiet kafijas pagatavošanas prieku pavisam jaunā līmenī, un it īpaši, ja esat tas cilvēks, kuram patīk iejusties mājas baristas lomā. Lai pagatavošanas procesu padarītu vēl vieglāku un autentiskāku, abi modeļi ir aprīkoti ar profesionāliem baristu rīkiem: vienu filtru, dubulto filtru, tamperi un piena krūzi, kas lieliski piemērota latte mākslai. Tomēr, ja runa ir par jauno “Evo” versiju, tajā ir pieejama viena papildu funkcija, kas noteikti patiks patiesiem kafijas cienītājiem… Inovatīva auksti pagatavotas kafijas tehnoloģija Kad uzzināju, ka “La Specialista Arte Evo” piedāvā auksti pagatavotu kafiju (cold brew), es tam nevarēju noticēt! Pēdējos gados auksti pagatavota kafija ir kļuvusi arvien populārāka, un mūsdienās tā ir pieejama jebkurā modernā kafejnīcā. Tradicionāli tā tiek gatavota, rupji samaļot kafijas pupiņas, ieberot to speciālā traukā, tad pievienojot aukstu ūdeni un ļaujot tai ievilkties 8-12 stundas. Rezultātā tiek iegūts patiesi aromātisks dzēriens ar apburoši saldu piegaršu. De’Longhi noteikti ir vienu soli priekšā, iekļaujot šo pagatavošanas metodi mājas espresso automātā. Atkarībā no izvēlētā porcijas lieluma (iespējams pagatavot no 90 līdz 220 ml aukstas kafijas) “Evo” modelī auksti pagatavota kafija tiek iegūta 5-8 minūtēs. Tās pagatavošanai tiek izmantots ūdens, kas ir istabas temperatūrā, un tas tiek viegli izstumts cauri vidēji samaltām kafijas pupiņām. Kad tas ir izdarīts, atliek tikai pievienot pāris ledus gabaliņus un baudīt dzērienu! Zemāka pagatavošanas temperatūra piešķir dzērienam papildu augļu garšu un saldumu, savukārt ilgāka ekstrakcija nodrošina īpaši spēcīgu kafiju ar lielāku kofeīna saturu. Ideāla izvēle mājas baristām Mana desmit gadu pieredze baristas lomā noteikti ir atstājusi nospiedumus: līdz pat šai dienai es izvēlos tādus mājas kafijas automātus, kas līdzinās tām profesionālajām kafijas pagatavošanas iekārtām kafejnīcās, kurās agrāk strādāju. Ja meklējat kaut ko līdzīgu, es noteikti iesaku izmēģināt šos divus “De’Longhi La Specialista” modeļus. Tiem piemīt gan draudzīga cena, gan augsta kvalitāte: ja jums ir ierobežots budžets, izvēlieties “La Specialista Arte” un malkojiet gardu espresso, americano vai kafiju ar pienu; savukārt, ja esat patiess auksti pagatavotas kafijas cienītājs, tad jūs noteikti iemīlēsiet “La Specialista Evo”.