Mūsdienās īpaši populāra ir cold brew kafija. Arvien vairāk parādās auksti gatavotas aukstās kafijas cienītāju, kuri izbauda katru malku un pat gatavo šādu kafiju mājās, izmantojot inovatīvus cold brew kafijas pagatavotājus. Lai gan šāda kvalitatīva ierīce pilnīgi noteikti atvieglo gardas aukstās kafijas pagatavošanu, šai pagatavošanas metodei piemērotas kafijas atrašana var sagadāt grūtības. Kādu kafijas šķirni vislabāk izvēlēties? Vai izvēlēties veselas kafijas pupiņas vai iepriekš maltu kafiju? Vai ir ieteicams pieturēties pie noteiktas receptes vai tomēr ir lietderīgāk eksperimentēt? Atbildes uz šiem noteikumiem saņemsiet turpinājumā!
Vispirms precizēsim vienu lietu: auksti pagatavota cold brew kafija nav tas pats, kas parasta karsta kafija, kas tiek pasniegta zemākā temperatūrā. Patiesībā ar šo terminu tiek apzīmēta unikāla pagatavošanas metode, kas ietver auksta ūdens izmantošanu, lai no kafijas pupiņām iegūtu tajās apslēptās garšas. Ar īpašu cold brew kafijas pagatavotāju jūs viegli varat pagatavot gardu, atsvaidzinošu dzērienu. Bet kā ar garšu? Šāda cold brew kafija satur lielāku kofeīna devu, un parasti tai raksturīgāka bagātīgāka, saldāka un mazāk skābena garša.
Izvēloties kafiju savam cold brew kafijas pagatavotājam, nav jāievēro īpaši noteikumi: viss ir atkarīgs no jūsu personīgās gaumes. Ja jums patīk klasiska itāļu stila kafija, vislabākā izvēle būs arabikas un robustas maisījumi, savukārt, ja esat drosmīgu garšu cienītāji, iesakām izmēģināt specializētās kafijas šķirnes. Vienīgais kafijas veids, no kura iesakām izvairīties, ir ļoti smalka maluma col brew kafija ar tumšu grauzdējumu. Kāpēc tā? Šī pagatavošanas metode ir balstīta uz ilgstošu kafijas un ūdens saskari, tāpēc tumši grauzdēta smalka maluma kafija, visticamāk, radīs pārāk pikantu un rūgtu dzērienu.
Droši eksperimentējiet ar dažādām garšām, lai atrastu savu ideālās cold brew kafijas versiju. Mūsu produktu klāsts padara šos eksperimentus vienkāršākus: mūsu sortimentā ietilpst kafijas pupiņas, specializētās šķirnes, iepriekš maltas kafijas, bezkofeīna kafija, kā arī vietēji grauzdētas kafijas pupiņas. Vienkārši izvēlēties sev tīkamāko un sāciet pagatavošanas procesu!
Lai iegūtu vissmalkāko cold brew kafijas garšu, izmantojiet svaigi samaltas kafijas pupiņas. Cold brew kafija pieejama plašā klāstā un tās pagatavotāji ir ļoti daudzpusīgi tāpēc vadieties pēc savas personīgās gaumes. Viegli grauzdētas pupiņas radīs patīkami skābenu, augļainu garšu. Vidēji grauzdētas kafijas pupiņas nodrošina līdzsvarotu, gardi saldenu garšu, tāpēc tās būs lieliski piemērotas cold brew pagatavošanas metodei. Tumši grauzdētas kafijas pupiņas piešķirs dzērienam spilgtumu un intensitāti, tāpēc tiem, kuri dod priekšroku maigākām garšām, iesakām no tām izvairīties.
Ja vēlaties saldas un ne pārāk augļainas garšas, mēs iesakām izmēģināt Caprisette kafijas pupiņas ar vidēju grauzdējumu. Īpaši spilgtu, aromātisku auksti pagatavotu kafiju cienītājiem vairāk patiks kafijas no mūsu Parallel un Black Crow White Pigeon līnijām.
Aukstā kafija ir iecienīta izvēle tiem gardēžiem, kuriem kvalitatīva kafija ir svarīga. Tas noteikti nav pārsteigums: tām mēdz būt diezgan spilgts un īpaši unikāls garšas profils. Auksts ūdens palīdz atklāt komplicētas garšas notis – un, ja jūs esat komplicētu garšu meklējumos, specializētā kafija (Specialty coffee) vienmēr būs lieliska izvēle.
Tiem, kuri ir jaunu piedzīvojumu meklējumos, vajadzētu aplūkot Black Crow White Pigeon klāstā pieejamās specializētās kafijas. Šī līnija iepazīstina kafijas cienītājus ar plašo specializēto kafiju garšu buķeti: no tumšām, izteiktām koksnes notīm līdz viegliem, smalkiem aromātiem. Kafija no Āfrikas vai Āzijas būs laba izvēle, ja vēlaties pagatavot lielisku aukstu kafiju. Āfrikas šķirnes noteikti apburs tos cienītājus, kuriem patīk atsvaidzinošas notis, tostarp ogu, augļu, ziedu vai pat tējas. Āzijas kafijas pupiņas ir “smagnējākas” un rūgtākas: tām raksturīgas garšvielu, šokolādes, tabakas, sarkanvīna un koksnes notis.
Lai gan visgardākā auksti pagatavotā cold brew kafija tiek iegūta no svaigi maltām pupiņām, arī iepriekš maltā kafija ir viena no opcijām. Jums atliek tikai atrast piemērotāko kafiju jūsu gaumei! Starp citu, ņemiet vērā, ka ļoti smalka maluma kafija nav labākā izvēle cold brew kafijas pagatavotājam: šai pagatavošanas metodei būtiska ir ilgstošā kafijas saskare ar ūdeni, tāpēc smalka maluma aukstā kafija var radīt īpaši rūgtu un pikantu garšu. Lai izvairītos no sarūgtinājuma un nodrošinātu gardu, līdzsvarotu kafiju, mēs iesakām izvēlēties kafiju ar vidēji rupju vai rupjāku malumu.
Ja konkrētu iemeslu dēļ izvairaties no kofeīna, jūs, iespējams, esat aizdomājušies, vai bezkofeīna kafija ir piemērota cold brew pagatavošanas metodei. Mums ir lieliskas ziņas: bezkofeīna cold brew kafija ir piemērota šai metodei. Jums pat nevajadzēs neko darīt: vienkārši iegādājieties bezkofeīna kafiju ar pareizu grauzdējumu un malumu, pēc tam izmantojiet cold brew kafijas pagatavotāju, lai pagatavotu dzērienu.
Lai iegūtu īpaši gardu bezkofeīna cold brew kafiju, izmēģiniet Caprisette Lullaby Decaf maisījumu: tam raksturīgas brīnišķīgas Indijas riekstu, kakao un koksnes notis. Ir vērts arī pieminēt specializēto Black Crow White Pigeon Colombia Decaf, kur šokolades un karameles notis papildina vēl gardāks citrusaugļu skābums.
Aukstā kafija ir lieliski piemērota gada siltākajiem mēnešiem, un vasarā tā tiek baudīta atkal un atkal. Tāpēc standarta iepakojums (250 grami) tiek izlietots acumirklī. Kafijas komplekti ir lieliska izvēle – kāpēc gan neapskatīt šo produktu klāstu? Dažās no tām ietilpst vienas un tās pašas šķirnes, bet citās – dažādas kafijas. Kad tiek meklēta piemērota cold brew kafija, atcerieties tās pašas pamatnorādes: pievērsiet uzmanību grauzdēšanas līmenim, maluma lielumam, un, protams, garšas īpašībām.
Tad, kad tiek meklēta piemērota cold brew kafija, mēs iesakām izvēlēties arabikas vai robustas pupiņas. Arabica kafijas pupiņām raksturīga salda un maiga garša. Tām parasti piemīt augļainas garšas un īpašs aromāts. Tāpēc, ja vēlaties vieglu, saldu un burvīgi aromātisku cold brew kafiju, arabikas kafijas pupiņas būs vispiemērotākais variants.
Atšķirībā no arabikas, robustai bieži vien ir raksturīga intensīva, rūgta koksnes garša. Spēcīgās garšas un augstā kofeīna satura dēļ šo kafiju reti pārdod atsevišķi. Biežāk robusta tiek sajaukta ar arabiku, kas ir lieliska ziņa cold brew kafijas cienītājiem, jo Arabica un Robustas maisījumi ir ideāli piemēroti šai pagatavošanas metodei. Tie nodrošina pareizo salduma un intensitātes līdzsvaru, un tā ir lieliska izvēle tiem, kuri mīl eksperimentēt.
Neatradāt atbildes uz visiem jūsu jautājumiem? Iespējams, jums interesē cita veida kafija? Sazinieties ar mūsu konsultantiem: viņi labprāt dalīsies ar jums savās zināšanās un palīdzēs pieņemt pareizo lēmumu. Visi mūsu dārgie Kafijas Draugi ir laipni aicināti apmeklēt arī mūsu fiziskos veikalus!
Jūs varat izvēlēties, kuras sīkdatnes mēs varam izmantot. Dažas no tām ir būtiskas, un tās nevar atspējot. Turpinot pārlūkot, jūs piekrītat nepieciešamajām sīkdatnēm. Jūs varat arī piekrist citu sīkdatņu izmantošanai. Mārketinga sīkdatnes var tikt izmantotas, lai personalizētu rādītās reklāmas.
Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas, lai mūsu vietne darbotos bez traucējumiem, un tās nevar atspējot. Tās nesaņem lietotāja identificējošus datus.
Šīs sīkdatnes ļauj mums optimizēt mūsu vietni un pārskatīt vietnes datplūsmas avotus. Šim nolūkam mēs izmantojam Google Analytics platformu. Apkopotie dati neidentificē jūs un netiek nodoti trešajām personām. Piekrītot šīm sīkdatnēm, jūs varēsiet izmantot mūsu tērzēšanas spraudni un saņemt konsultāciju no mūsu konsultantiem.
Nevienam nepatīk reklāmas internetā - īpaši tās, kas ir neatbilstošas. Šīs sīkdatnes ļauj mums noteikt jūsu vajadzības un piedāvāt tikai personalizētus piedāvājumus. Jūs redzēsiet reklāmas arī tad, ja nepiekritīsiet šīm sīkdatnēm, taču tās nebūs atbilstošas jūsu vajadzībām un interesēm. Lasīt vairāk