Espresso

Filter
Ražotājs
Tips
Tips
Tips
Tips
Tips
Lietojamās kafijas veids
Pagatavojamie dzērieni
Kafijas raksturojums
Grauzdējuma līmenis
Piemērots aparātiem
Putu veidotāja tips
Kafijas pupiņu veids
Kafijas izcelsmes reģions
Kafija tips
Kafijas pupiņu tvertne
Vadības tips
Tilpums
Arabikas pasuga
Dzirnaviņu tips
Apstrāde
Papildfunkcijas
Piena tvertne
Sērija
Sērija
Kafijas kapsulā ir
Ūdens tvertnes tilpums
SCA novērtējums
Ekrāns
Smart app
Tasīšu sildītājs
Īpašības
Porciju izmērs
Veids
Porciju izvēle melnai kafijai
Porciju izvēle kafijai ar pienu
Piemērots
Priekš
Dzērienu porciju daudzums
Siltuma noturība līdz
Funkcijas
Kafijas dzirnaviņu tips
Dzērieni ar pienu
Saglabātie profili
Pupiņu tvertņu skaits
Dzēriena recepte
Dzirnaviņu konstrukcija
Moka kanniņas ietilpība
Daudzums
Izmanto
Kofeīna samazināšanas metode
Leteicamo tasīšu skaits dienā
Produktu skaits komplektā
Šokolādes tips
Pieslēgums ūdens padevei
Šokolādes veids
Garšas ceļvedis
Cikli
Lietotāju izveidotās receptes
Grupu skaits
Zobratu diametrs
Programmējams malšanas laiks
Zīmoli
Iebūvētas dzirnaviņas
PID temperatūras regulators
Spiediena kontrole
Karstā ūdens sprausla
Tips
Cena
Akcijas
83 Lietas

Par espresso kafiju

Vai dodat priekšroku īpaši bagātīgai un intensīvai kafijai? Tad esat uz pareizā ceļa: espresso kafija noteikti tāda ir. Vienkārši iedomājieties: jūs pagatavojat sev nelielu tasīti izcilas kafijas. Gaisā virmo kafijas aromāts, un pirmais malks ir enerģijas un iedvesmas pilns… Tieši to piedāvā espresso kafija. Tas nav pārsteigums, ka katrai pupiņai, no kā sastāv jūsu espresso kafija, tiek veikta stingra kvalitātes kontrole un vairākas pārbaudes, lai gala rezultātā tā nonāktu jūsu dzērienā!

Kafijas Drauga espresso klāstā ir pieejamas gan klasiskās, gan itāļu stila kafijas, gan intriģējoši, eksotiski piedāvājumi. Neatkarīgi no tā, kuru šķirni izvēlaties, jūs noteikti saņemsiet rūpīgi atlasītu, ar mīlestību grauzdētu un pēc tam iepakotu kafiju, vienlaikus saglabājot tās unikālo aromātu un garšu. Atklājiet bagātīgas, intensīvas un līdzsvarotas garšas katrā pagatavotajā tasītē. Mēs aicinām jūs doties ideālās espresso kafijas meklējumos!

Kas ir espresso kafija?  

Iepazīstot kafijas pasauli, jūs sastapsieties ar dažādiem kafijas veidiem, kā arī daudzveidīgiem pagatavošanas paņēmieniem un metodēm. Viena no tām ir espresso pagatavošanas metode, kas, kā liecina tās nosaukums, tiek izmantota, lai tiktu pagatavota pareiza espresso kafija. Tomēr ir svarīgi saprast, ka vārds “espresso” ir attiecināms ne tikai uz klasisko recepti. Espresso kafija iekļauj kafijas pupiņas, kuras ir grauzdētas tā, lai tās būtu piemērotas espresso pagatavošanas metodei. Tām ir raksturīgs tumšāks grauzdējums, jo espresso pagatavošanas metode aizņem īsu brīdi. Parasti pupiņas ar gaišāku grauzdējumu garšu izdala lēnāk, tāpēc pupiņas ar tumšu grauzdējumu būs ideāli piemērotas ātra un neticami bagātīga espresso pagatavošanai. Tomēr tas, cik tumšs var būt espresso kafijas grauzdējums, ir būtisks. Jo tumšāks grauzdējums, jo rūgtāka un intensīvāka būs garša.

Dažiem cilvēkiem garšo īpaši bagātīga un rūgta kafija, savukārt citi dod priekšroku maigākām notīm. Ja esat viens no maigas kafijas piekritējiem, izvēlieties kafiju ar vidēju grauzdējumu. Iespējams, jūs sastapsieties ar kafijas pupiņām, uz kuru iepakojuma ir redzams uzraksts “espresso”: ja tā ir, tad viss ir viegli un saprotami. Ja uz jūsu izvēlētās kafijas iepakojuma šī informācija nav norādīta, neuztraucieties: lai tiktu izvēlēta labākā espresso kafija, vienkārši pievērsiet uzmanību tās grauzdējuma līmenim. Lai pārliecinātos, ka izvēlētā šķirne patiesi ir piemērota īpaši ātrai espresso pagatavošanas metodei, izvēlieties vidēji līdz tumši grauzdētas pupiņas. Tas palīdzēs iegūt espresso kafijai raksturīgo bagātīgo un izteiksmīgo garšu.

Arabika vai robusta?

Lai pareizi pagatavotu espresso, ir nepieciešama atbilstošas šķirnes kafija. Pārliecinieties, vai jūsu kafija sastāv no 100% arabikas pupiņām, vai arī tas ir gan arabikas, gan robustas kafijas maisījums. Arabikas kafijas pupiņām raksturīga izteiktāka garšas un aromāta daudzveidība. Tās ir maigākas, izsmalcinātākas un spilgtākas. Turpretī robusta parasti izceļas ar rūgtumu un lielāku kofeīna saturu. Ja vēlaties baudīt īpaši aromātisku espresso vai parastu melnu kafiju, mēs iesakām izvēlēties smalkas un maigas arabikas kafijas, bet, ja meklējat izcilu augļu un rūgto garšu līdzsvaru, izvēlieties arabikas un robustas maisījumus.

Kafijas audzēšanas reģioni: espresso izcelsme

Uz dažiem kafijas iepakojumiem vārda “maisījums” vietā var sastapties ar frāzi “single origin“. Atšķirībā no maisījumiem, kas sastāv no dažādu reģionu pupiņām, vienas izcelsmes kafijas nāk no viena reģiona vai pat dažkārt no vienas un tās pašas saimniecības. Tas ir svarīgi, jo dažādiem kafijas audzēšanas reģioniem ir raksturīgas dažādas garšas. Protams, būtiska ir arī izmantotā apstrādes metode un grauzdējuma līmenis, taču šie divi faktori tiek iekļauti vēlāk. Izvērtējot to, kurā reģionā tiek iegūta jūsu kafija, ņemiet vērā šādas iezīmes:

  • Āfrikas kafija. Šajā grupā ietilpst pupiņas no Etiopijas, Kenijas, Ruandas, Tanzānijas un Ugandas. Visām šīm pupiņām raksturīgas augļu, ziedu, tējas vai vīna notis. 
  • Āzijas kafija. Āzijas kafijas pupiņas tiek audzētas Indijā, Papua-Jaungvinejā, Sumatrā un Vjetnamā. Tās parasti ir “smagnējākas” un rūgtākas, ar garšvielu, šokolādes, tabakas, sarkanvīna vai koksnes notīm priekšplānā.
  • Dienvidamerikas kafija. Dienvidamerikas kafijas, kas audzētas Bolīvijā, Brazīlijā, Kolumbijā vai Peru, bieži vien izceļas ar šokolādes, riekstu un augļu notīm. Tās parasti ir saldākas, mazāk skābas salīdzinājumā ar Āfrikas šķirnēm, kā arī maigākas nekā Āzijas kafijas.
  • Centrālamerikas kafija. Gvatemalā, Meksikā, Nikaragvā vai Salvadorā audzētām pupiņām raksturīgs īpaši daudzveidīgs garšas profils: tajās būs jūtami tropiskie augļi un rieksti. Tomēr kopumā visas Centrālamerikas šķirnes var lepoties ar īpaši spilgtu garšu un patiesi izcilu aromātu.

Espresso kafija un tās veidi: Kuru no tām izvēlēties?

Espresso sastāv tikai no divām sastāvdaļām – kafijas un ūdens. Tāpēc ir īpaši svarīgi izvēlēties pareizās pupiņas šai klasiskajai receptei: neskatoties uz tā pieticīgo tilpumu (tikai 25-30 ml), no visām šķirnēm nav iespējams pagatavot neaizmirstamu dzērienu. Lai izbaudītu izcilu espresso, vispirms jāiepazīstas ar dažādām pagatavošanas metodēm, kā arī garšām, kuras raksturīgas dažādiem kafijas audzēšanas režīmiem. Iepazīsimies ar tirgū pieejamiem espresso kafijas veidiem un uzzināsim, kas padara katru no tiem tik īpašu un unikālu!

Espresso kafija

Visaromātiskākie dzērieni vienmēr tiek gatavoti, izmantojot svaigi samaltas kafijas pupiņas. Tāpēc mēs saviem klientiem, kuriem patīk espresso, parasti sniedzam vienu padomu: izvēlieties kafijas pupiņas un svaigi samaliet tās pirms katras porcijas pagatavošanas. Protams, ja tiek pagatavota espresso kafija, pupiņu izvēle ir svarīga: iepriekš jau minējām divus galvenos kafijas veidus (īsumā: arabika ir maiga, augļaina un salda, savukārt robusta parasti ir rūgta un intensīva) un ieteicamo grauzdējuma līmeni (espresso kafija parasti ir tumši grauzdēta, kas piešķir dzērienam papildu intensitāti, garšas bagātīgumu un gardas šokolādes, karameles un riekstu notis). 

Mūsu mērķis ir iepriecināt ikvienu espresso kafijas cienītāju, tāpēc mūsu produktu klāstā ir pieejamas kafijas pupiņas ar dažādiem grauzdējumiem un malumiem. Iespējams izvēlēties arī starp daudz dažādiem zīmoliem. Ir vērts arī aplūkot Kafijas Drauga radītās kafijas līnijas – Caprisette un Parallel. Šie espresso entuziastu iecienītie unikālie maisījumi ir radīti, lai ikdienā jūs varētu pagatavot gardu, dabisku un garšām bagātu kafiju.

Specializētā espresso kafija

Specializētā kafija (Specialty coffee) būs lieliska izvēle tiem izteiksmīgu, neaizmirstamu dzērienu cienītājiem, kuriem nav nepieciešamas papildu piedevas. Pat pieredzējuši kafijas cienītāji būs pārsteigti, izmēģinot specializētās šķirnes! Ja espresso kafija jāpagatavo no specializētām pupiņām, ir svarīgi izvērtēt to apstrādes metodi: dabiskās apstrādes rezultātā tiek iegūta pilnīgāka un saldāka kafija, kam raksturīgas nogatavojušos augļu un šokolādes konfekšu notis; inovatīvā medus apstrāde rada vidēji stipru garšu un saldas augļu vai tējas notis; kafija, kas tiek apstrādāta ar mazgāšanas metodi, parasti ir vieglāka, augļaināka un ar izteiktākām ziedu vai citrusaugļu notīm; savukārt anaerobais process palīdz radīt augļainu un patiesi eksotisku kafiju.

Aicinām nobaudīt specializēto kafiju no Black Crow White Pigeon un Parallel līnijām: tās abas izstrādājām šeit, Kafijas Draugā. Tās ir arī lieliski piemērotas espresso pagatavošanas metodei. Izvēloties kafiju, kurai sertificēti kafijas degustatori no Specialty Coffee Asociācijas ir piešķīruši ne mazāk kā 80 punktus no iespējamiem 100, jūs varēsiet izbaudīt espresso, kas būtiski atšķirās no tiem espresso dzērieniem, kurus jau esat izmēģinājuši. Ir pieejamas gan kafijas pupiņas, gan malta kafija, tāpēc jūs noteikti atradīsiet sev piemērotāko šķirni.

Malta espresso kafija

Lai iegūtu gardu espresso, būtiska ir pareizi izvēlēta maltā kafija. Mēs jau esam pārliecinājušies, ka šai receptei nepieciešamas pupiņas ar tumšāku grauzdējumu: tās piešķir intensitāti un bagātīgumu, kas raksturīgi īstam espresso. Ne mazāk svarīga ir arī pareiza pupiņu izvēle: arabika piešķir dzērienam papildu smalkumu, savukārt robusta rada izteiktāku rūgtumu un lielāku kofeīna saturu. Lai panāktu pareizo līdzsvaru starp izteiksmīgumu un intensitāti, espresso kafija bieži vien tiek pagatavota no maisījuma, kas ietver abus pupiņu veidus. Jāpiemin, ka espresso pagatavošanas metode ir sinonīms arī noteiktam maluma veidam. Tas viss ir saistīts ar to, cik ātri notiek espresso pagatavošana un cik lielam jābūt pagatavošanas spiedienam: ja kafija ir samalta pārāk smalki, tas var radīt īpaši rūgtu dzērienu, savukārt pārāk rupji samaltas pupiņas bieži vien rada vāju un ne pārāk aromātisku espresso. Ja plānojat izmantot iepriekš samaltu kafiju, iesakām izvēlēties kafijas pupiņas, kuru malums ir speciāli paredzēts espresso automātiem.

Mēs vienmēr iedrošinam savus klientus eksperimentēt ar dažādiem kafijas veidiem: tā būs iespējams atklāt garšas, kuras atbilst jūsu gaumei. Ja tomēr nevēlaties nodoties ilgstošiem meklējumiem, aplūkojiet maltas kafijas no Kafijas Drauga Caprisette līnijas! Atcerieties, ka pareizai espresso pagatavošanai nepieciešams laiks un zināmas prasmes, tāpēc vienkārši turpiniet eksperimentēt un pavisam drīz jūs noteikti iegūsiet nevainojami pagatavotu kafiju.

Espresso kafijas tabletes un kapsulas

Kafijas tabletes un kapsulas ir ne tikai ātri un vienkārši pagatavojamas, bet tās piedāvā arī garšu daudzveidību. No bagātīga, intensīva espresso līdz maigiem piena dzērieniem – kafijas kapsulas patiesi sniedz visu nepieciešamo. Lai iegūtais espresso būt garšām bagāts un īpaši rūgtens, espresso tabletes un kapsulas tiek pildītas ar smalkākā maluma kafiju. Starp citu, ja meklējat maigāku versiju parastajam espresso, ko iespējams baudīt ilgstošāk, izmēģiniet lungo kafijas tabletes. Kafijas Drauga produktu klāstā atradīsiet daudz dažādu espresso kapsulu, kas piemērotas populārākajām kapsulu sistēmām!

Vai jums mājās ir NESCAFÉ® Dolce Gusto® kafijas automāts? Pie mums ir pieejams plašs espresso kafijas kapsulu klāsts! Varat izvēlēties oriģinālās Dolce Gusto® kapsulas vai citu ražotāju izgatavotās kafijas kapsulas Dolce Gusto® automātiem. Lai pagatavotu nelielu, taču intensīvu porciju, izmēģiniet CHiATO “Espresso” kapsulas, ko radījis Kafijas Draugs. Šim arabikas un robustas maisījumam raksturīgas smalkas tumšās šokolādes, riekstu un plūmju notis, savukārt pēcgaršā jūtams burvīgs saldums.

Nespresso kafijas automāta īpašnieki var izvēlēties no plašā espresso kapsulu klāsta. Kafijas kapsulas Nespresso automātiem ļauj izbaudīt brīvības garšu. Neatkarīgi no ta, vai dodat priekšroku klasiskam un īpaši spēcīgam vai eksotiskam un maigākam espresso, Nespresso automātam piemērotās kafijas kapsulas palīdzēs jums pagatavot kafiju pēc jūsu gaumes.

ESE kafijas tabletes

ESE kafijas tablešu nosaukums jau liecina par to, ka šī ir unikāla kafijas šķirne. Saīsinājums “ESE” (Easy Serve Espresso) apzīmē īpaši ātru un efektīvu iepakošanas un pagatavošanas metodi: jums atliek ievietot speciālo kafijas tableti kafijas automātā un pēc tam nospiest pogu. Lai gan kafijas tabletes var lepoties ar vairākām priekšrocībām, būtiskākā no tām ir plašais espresso kafijas garšu piedāvājums: no bagātīgām, izteiksmīgām, koncentrētām notīm līdz augļainiem, saldiem, smalkiem un īpaši skābiem dzērieniem. Ja meklējat kompaktāku un operatīvāku espresso kafijas automātu, ESE tabletes varētu būt piemērots risinājums. Mūsu produktu klāstā ir pieejama virkne iespēju, kas piemērotas visiem espresso cienītājiem!

Bezkofeīna espresso kafija: baudiet jebkurā diennakts laikā

Ja īpašu iemeslu dēļ vēlaties izvairīties no kofeīna vai vienkārši ik pa laikam vēlaties baudīt kafiju vēlu vakarā, bezkofeīna kafija būs lielisks risinājums. Tiem, kuriem interesē garda bezkofeīna kafija, iesakām apskatīt Kafijas Drauga radīto bezkofeīna klāstu. Caprisette Lullaby Decaf maisījums sastāv no Brazīlijā, Gvatemalā un Indijā audzētām augstākās kvalitātes arabikas un robustas pupiņām: tām raksturīgas Indijas riekstu saldās notis, kā arī smalkas kakao un koksnes nianses. Vēl viens lielisks bezkofeīna espresso ir specializētā Colombia Decaf kafija no Black Crow White Pigeon. Tiklīdz atvērsiet iepakojumu, istabu piepildīs brīnišķīgi šokolādes, karameles, ābolu un citrusaugļu aromāti, savukārt pagatavotā kafija priecēs ar debešķīgu saldumu. Tomēr ar to nebeidzas mūsu bezkofeīna kafijas šķirņu klāsts: aicinām iepazīt dažādas populāras zīmolu kafijas, no kurām kofeīns izvadīts, izmantojot inovatīvas, pilnīgi dabiskas metodes!

Espresso kafija dažādām pagatavošanas metodēm

Pareizi izvēlēta espresso kafija ir tikai daļa no procesa. Lai pagatavotais espresso būtu pilnvērtīgs, jums vajadzēs arī piemērotus pagatavošanas rīkus. Tie laiki, kad īstu espresso varēja iegūt tikai kafejnīcās, ir pagājuši – tagad to viegli varat pagatavot arī mājās, ja vien jums ir espresso metodei piemērots kafijas pagatavotājs!

  • Espresso kafija automātiskajiem automātiem. Automātiskie kafijas automāti ir vislabāk piemēroti 100% arabikas kafijai vai arabikas un robustas kafijas maisījumiem. Pirmais veids palīdz radīt smalku, komplicētu garšu, savukārt otrais kafijas veids sniedz papildu intensitāti un nodrošina lielāku kremu. Ņemiet vērā arī grauzdējuma līmeni: labākā kafija automātiskajam automātam ir vidēji grauzdēta, jo tā palīdz panākt pareizo līdzsvaru starp skābajām un rūgtajām notīm. Kad esat izvēlējušies kafiju, atliek tikai nospiest pogu. Jūsu kafijas automāts acumirklī pagatavos gardu dzērienu!
  • Espresso kafija espresso automātiem. Kad tiek izvēlēta kafija espresso automātam vai automātiskajam kafijas automātam, ir attiecināmi tie paši principi. Izvēlieties 100% arabiku vai arī arabikas un robustas maisījumu. Runājot par grauzdējuma līmeni, espresso pagatavošanai vispiemērotākās ir vidēji grauzdētas pupiņas: tās palīdz iegūt intensīvu garšu, kas raksturīga šim dzērienam. Kad būsiet iepazinuši savu espresso kafijas automātu, varēsiet pagatavot baristu cienīgus dzērienus. Šis automāta veids ir lieliski piemērots arī tiem, kuri mīl eksperimentēt un vēlas iegūt tikai pašu labāko.
  • Espresso kafija moka kanniņām. Ja runa ir par moka kanniņām, iespējams izvēlēties no dažādiem kafijas veidiem: ir pieejami gan gaišāki, gan tumšāki grauzdējumi. Ja vēlaties iegūt maigāku un izsmalcinātāku dzērienu, izvēlieties viegli vai vidēji grauzdētu kafiju. Savukārt rūgtu, intensīvu garšu cienītājiem iesakām izvēlēties tumši grauzdētu kafiju. Neaizmirstiet arī par maluma lielumu: lai moka kafija espresso kannai būtu bagātīga un krēmīga, izvēlieties vidēji rupju vai rupjāku malumu. Ir svarīgi pieminēt, ka moka kanniņas tehniski nav uzskatāmas par īsta espresso kafijas pagatavošanas veidu: tas ir saistīts ar zemāku pagatavošanas spiedienu un lēnāku ekstrakciju. Pareizi pagatavota kafija moka kanniņā ir tikpat garda, tomēr jāatceras, ka tās garša nedaudz atšķirās no espresso. 

Espresso kafijas komplekti 

Espresso kafija sniedz patiesu baudīšanas prieku. Tās garšas un aromāti ir tik bagātīgi un daudzveidīgi, ka vienīgais veids, kā atklāt savu iecienītāko espresso kafiju, ir eksperimentējot un izmēģinot pēc iespējas dažādākas kafijas. Tikai variējot ar dažādiem pagatavošanas paņēmieniem, jūs varēsiet atklāt savai gaumei piemērotāko. Neskatoties uz nelielo tilpumu, espresso kafija sniegs jums neaizmirstamas sajūtas. Ja joprojām meklējat sev piemērotāko šķirni, kafijas komplekti būs lieliska izvēle: tie atklās, cik atšķirīga var būt espresso kafijas garša. Mūsu klāstā ir pieejami kafijas komplekti, kas sastāv no vairākiem (2, 3, 4 vai 6) kafijas veidiem vai arī vairākiem vienas šķirnes iepakojumiem, tāpēc gan tie, kuriem iecienītākā espresso kafija jau ir zināma, gan tie, kuri vēl to meklē, noteikti atradīs sev piemērotāko. Šādi komplekti arī kalpos kā lieliska dāvana jūsu mīļajiem, kuriem garšo espresso: tie jau ir iepakoti un gatavi doties ceļā! Izbaudiet dažādas espresso garšas mājās vai dalieties tajās ar saviem tuvākajiem.

Nepieciešama konsultācija?

Espresso kafija un tās piedāvātais klāsts ir plašs un daudzveidīgs, tāpēc, ja jums ir grūtības izprast to saviem spēkiem, vērsieties pie Kafijas Drauga konsultantiem. Sazinieties ar mums caur e-pastu vai pa tālruni: mēs labprāt atbildēsim uz visiem jūsu jautājumiem un dalīsimies ar noderīgiem padomiem. Starp citu, esiet laipni aicināti apmeklēt kādu no mūsu fiziskajiem veikaliem, kur mēs jūs pacienāsim ar gardu kafiju!