Lielā daudzumā pagatavota filtra kafija var kļūt par jūsu iecienītu ikdienas rituālu vai sniegt jaunu degustācijas pieredzi. Ja vēlaties iegūt smalkākus, maigākus, atšķirīgākus dzērienus, kuri būtu gan vienkārši pagatavojami, gan baudpilni, tad filtra kafija, iespējams, ir tieši tas, kas jums nepieciešams. Tā ir lieliski piemērota omulīgām, draudzīgām sarunām pie tasītes kafijas, kā arī mierīgām, relaksējošām kafijas pauzēm darbā, un, ja vien to pagatavosiet ar mīlestību un rūpēm, tā noteikti atklās jaunas un apbrīnojami bagātīgas garšas.
Filtra kafija ir pagatavojama vairākos veidos, un ir pieejami dažādi rīki, no kuriem izvēlēties, piemēram, Chemex, Aeropress, franču preses, pārlejamās kafijas pilienveida pagatavotāji (lai tos izmantotu, nepieciešamas zināmas prasmes) vai arī lietotājiem draudzīgāki filtra kafijas automāti. Lai gan pats pagatavošanas process ir salīdzinoši vienkāršs, nevainojamu rezultātu sasniegšanai nepieciešamas zināšanas un prasmes. Zemāk esam snieguši pāris padomus par to, kāds kafijas veids, grauzdējuma līmenis un maluma lielums ir vispiemērotākie, lai pagatavotu patiešām gardu filtrētu kafiju.
Šo pagatavošanas metodi iecienījuši tie, kuriem patīk atklāt jaunas garšas un kuri vienmēr tiecas pēc dažādības. Filtra kafija tiek pagatavota lēnā, ritualizētā veidā: karstais ūdens bez papildu spiediena iesūcas cauri maltai kafijai, atstājot to un piepildot krūzi ar gardu kafiju. Tādējādi tiek iegūtas smalkākas un maigākas garšas nekā tad, ja tiek izmantoti citi pagatavošanas paņēmieni, piemēram, espresso kafijas automāts. Turklāt dažādi filtra kafijas pagatavošanas rīki atklāj vēl lielāku garšu daudzveidību, ļaujot kafijas cienītājiem izbaudīt visu garšu bagātīgumu, kas slēpjas kafijas pupiņās. Pēc pagatavošanas iegūtā filtrētā kafija ir kvalitatīva, viegla, dzidra un apveltīta ar neticami spilgtām garšas notīm.
Tomēr, lai jūs paši varētu to izbaudīt, vispirms ir jāizvēlās pareizā filtra kafija. Neatkarīgi no tā, vai jums pieder ikoniskais Hario V60 filtrs, elegantais Chemex, klasiskais Moccamaster kafijas automāts vai jebkurš cits filtra kafijas pagatavošanas rīks, izvēles kritēriji paliek nemainīgi. Visi filtra kafijas automāti un pagatavošanas rīki ir vispiemērotākie vidēji un gaiši grauzdētām kafijas pupiņām. Šādas kafijas pupiņas palīdz iegūt dzidrāku kafiju, spilgtākas garšas un vieglāku konsistenci – šīs īpašības apvienojot tiek iegūta lieliska filtrēta kafija.
Ja tiek gatavota filtra kafija un tai tiek izmantotas kafijas pupiņas, kā arī manuālais pagatavošanas rīks, mēs iesakām samalt pupiņas tieši pirms pagatavošanas, lai iegūtu labāko iespējamo garšu. Tomēr, runājot par filtra kafijas automātu cienītājiem, tirgū arvien biežāk sāk parādīties filtrēšanas ierīces ar iebūvētām dzirnaviņām: pateicoties tām, jums vairs nav jādomā par to, kā samalt kafiju, ļaujot bez raizēm baudīt apburoši svaigus un aromātiskus dzērienus. Ir svarīgi arī pievērst uzmanību tam, kādas kafijas pupiņas tiek izmantotas. Mēs iesakām izvēlēties vidēji vai viegli grauzdētas pupiņas, lai jūs varētu baudīt to saldās, augļainās un dabiskās garšu notis. Starp citu, uz daudziem kafijas iepakojumiem, kā arī interneta veikalu aprakstos ir norādīts, vai izvēlētās pupiņas ir piemērotas pagatavošanai ar filtru. Ja šāda informācija nav norādīta, neuztraucieties: vienkārši orientējieties pēc grauzdējuma līmeņa. Bet kā ar maluma lielumu? Mēs iesakām izvēlēties vidēju malumu, kas līdzinās rupju smilšu vai jūras sāls konsistencei. Šāds malums palīdzēs nodrošināt pareizu, pilnīgi vienmērīgu ūdens plūsmu.
Tagad, kad jūs zināt, kā pareizi izvēlēties kafijas pupiņas šai unikālajai pagatavošanas metodei, aicinām jūs aplūkot Kafijas Drauga produktu klāstu! Krāšņi pagatavota filtra kafija ietver vairākas augstākās kvalitātes kafijas pupiņas. Iespējams, vēlēsieties iepazīties arī ar mūsu pašu veidotajām kafijas līnijām: populāro Caprisette, Parallel un specialitātes kafiju Black Crow White Pigeon. Pēc tam, kad būsiet izmēģinājuši Kafijas Drauga radītās kafijas, kas ir izstrādātas īpaši filtra kafijas pagatavošanas metodei, jūs noteikti sajutīsiet atšķirību. Filtra kafija ir tā vērta, lai ar to eksperimentētu un atklātu jaunas garšas!
Filtra kafijas pagatavošanas metode ir sinonīms augstākās kvalitātes specializētajai kafijai. Kāpēc tā? Tāpēc, ka filtra kafijas pagatavošanas rīki palīdz lieliski atklāt vissmalkākās pupiņu notis. Specializētā kafija (Specialty coffee), kurai raksturīga sviestaina, zīdaina konsistence un pārsteidzoši dzidrs dzēriens, izceļas ar dažādām notīm, garšas bagātīgumu un īpaši daudzveidīgo aromātu klāstu, kas to padara par izcilu izvēli neatvairāmam filtrētam dzērienam. Esot pareizās specializētās šķirnes meklējumos, ir pāris lietas, kurām jāpievērš uzmanība. Pirmkārt, ņemiet vērā savu personīgo gaumi: ja esat augļu, citrusaugļu garšu cienītāji, izvēlieties kafiju ar šādām notīm; ja jums patīk īpaši saldas kafijas, dodiet priekšroku specializētajām šķirnēm ar karameles, šokolādes vai riekstu notīm. Uz dažu specializēto kafiju iepakojumiem var sastapties ar uzrakstu “single origin“. Ko tas nozīmē? Tas nozīmē to, ka šīs kafijas pupiņas nāk no vienas vietas. Tas arī apliecina šīs kafijas kvalitāti: vērtīgākās kafijas pupiņas reti tiek sajauktas kopā, lai saglabātu to unikālo garšu un aromātu.
Arī šajā gadījumā, lai no specializētās kafijas iegūtu pašu labāko un izbaudītu visas garšas, izvēlieties viegli vai vidēji grauzdētas kafijas pupiņas. Mēs arī iesakām izmēģināt ne tikai dažu pasaulē pazīstamāko kafijas ražotāju specializētās šķirnes, bet arī Kafijas Drauga radīto Black Crow White Pigeon kafijas līniju. Tā ir iecienīta mūsu klientu vidū un ir apveltīta ar vairākām īpašībām, kas raksturīgas specializētajām šķirnēm: no tumšām, bagātīgām notīm līdz viegliem, smalkiem aromātiem.
Visiem pagatavošanas veidiem ir nepieciešama malta kafija, un filtrēti dzērieni nav izņēmums. Neatkarīgi no tā, kādu filtra kafijas pagatavošanas rīku jūs izmantosiet, malta kafija vienmēr būs jāieber īpašā papīra filtrā. Tāpēc maltā kafija ir ideāls risinājums tiem, kuri vēlas vienkāršot filtra kafijas pagatavošanas rituālus. Jums nepieciešama tikai iepriekš samalta kafija, izvēlētais filtra kafijas pagatavošanas rīks un līdz pareizai temperatūrai uzsildīts ūdens. Izmantojot šos trīs elementus, jūs varēsiet pagatavot dzidru, gardu un neticami aromātisku kafiju bez liekām piepūlēm.
Filtra kafijas pagatavošanas metode ir īpaši jutīga pret nelielām izmaiņām, tāpēc pievērsiet uzmanību jūsu izvēlētās kafijas šķirnes maluma lielumam. Mēs iesakām izvēlēties kafiju ar vidēji rupju vai rupjāku malumu. Pārāk smalki samaltas pupiņas var zaudēt aromātu, kā arī radīt pārāk rūgtas vai skābas notis. Savukārt pareizais maluma lielums nodrošina vienmērīgu ūdens plūsmu, kas pēc tam garantē optimālu garšas ekstrakciju. Izvēloties filtra kafijas pagatavošanas metodi, jūs varēsiet viegli pielāgot kafijas stiprumu: vienkārši palieliniet vai samaziniet izmantotās maltas kafijas daudzumu. Runājot par grauzdējuma līmeni, tiem, kuri dod priekšroku vieglai, smalkai, spilgtai, taču vājākai kafijai nekā espresso, vajadzētu izvēlēties vidēji vai viegli grauzdētu kafiju.
Vēlaties atteikties no parastās kafijas, taču joprojām gribat ik pa laikam sajust labi pazīstamo dzēriena garšu? Ja tā, tad bezkofeīna kafija noteikti būs lielisks risinājums: tā ir radīta, lai sniegtu jums iespēju baudīt iecienītākās garšas vai pat atklāt jaunas. Ar filtra kafijas automātu vai manuālo filtra kafijas pagatavošanas rīku jūs varēsiet pagatavot gardu kafiju bez kofeīna. Piemērota filtra kafija nozīmē to, ka jums jāievēro pāris galvenie kritēriji: izvēlieties vidēji vai viegli grauzdētas pupiņas un izvairieties no pārāk smalka maluma.
Bezkofeīna kafijas cienītājiem noteikti patiks Kafijas Drauga radītā Caprisette Lullaby Decaf: tai piemīt smalka garša un kārdinošs aromāts. Tiem, kuri meklē ko īpašu, vajadzētu izmēģināt bezkofeīna kafiju. Mēs iesakām Black Crow White Pigeon Colombia Decaf, kam raksturīgs ideāls saldās un atsvaidzinošās garšas līdzsvars.
Ir dažādi veidi, kā pagatavot gardu, apburoši aromātisku filtrētu kafiju: no Chemex vai Aeropress kafijas pagatavotājiem līdz pārlejamās kafijas filtriem, franču presēm un filtra kafijas automātiem. Lai gan pats pagatavošanas process nav īpaši sarežģīts, tomēr, lai filtra kafija varētu sniegt vislabāko rezultātu, ir nepieciešamas zināmas prasmes un zināšanas. Lai padarītu šo procesu vienkāršāku, šeit ir apkopoti vairāki padomi, kā atrast jums piemērotāko kafiju neatkarīgi no jūsu izvēlētās filtra kafijas pagatavošanas metodes:
Kas gan var būt labāks par filtra kafijas tasi? Tikai vairāk filtra kafijas! Filtra kafijas komplekti piedāvā iespēju izbaudīt dažādas garšas un aromātus, kas attīstās atkarībā no izvēlētās pagatavošanas metodes. Katra kafija komplektā ir piemērota visām filtrēšanas metodēm, sākot no klasiskās filtrēšanas ierīces līdz sarežģītākām Chemex vai AeroPress pagatavošanas ierīcēm. Turklāt dažos komplektos iespējams atrast vienas un tās pašas kafijas iepakojumus, kas ļauj atklāt, kā dažādas filtrēšanas metodes ietekmē garšu. Tas pārliecinās jūs, ka pat viena un tā pati kafija, pagatavota ar dažādiem filtrēšanas rīkiem, var piedāvāt pilnīgi jaunas garšas kombinācijas. Iegremdējieties garšas atklāšanas ceļojumā ar filtra kafijas komplektiem — tie ļauj pārvērst katru kafijas tasīti jaunā pieredzē.
Tāpat kā citi kafijas veidi, filtra kafija ir pagatavojama gan ar arabikas, gan robustas pupiņām. Vai vēlaties uzzināt, kāda ir atšķirība starp abiem veidiem? Katram no tiem piemīt unikāls garšas profils. Tiem, kuri izmanto manuālos filtra kafijas pagatavošanas rīkus, mēs iesakām izvēlēties 100% Arabica kafijas pupiņas: tās ir īpaši maigas, nedaudz rūgtas un ar mazāku kofeīna saturu, kas ir būtiski vieglu kafiju cienītājiem. Arabikas kafijai ir arī raksturīga garšu daudzveidība atkarībā no tā, kurā reģionā tā ir audzēta, un, ja esat filtra kafijas pagatavošanas metodes cienītājs, plaša garšu daudzveidība, iespējams, ir tieši tas, kas jums nepieciešams!
Ja tomēr plānojat izmantot filtra kafijas automātu, lieliska izvēle būs arī arabikas un robustas kafijas maisījumi. Robustas pupiņas rada pilnīgāku konsistenci un smagnējāku, bagātīgāku, rūgtāku garšu, kas ir ideāli piemērota intensīvas garšas cienītājiem. Droši eksperimentējiet ar dažādām kafijas šķirnēm un atklājiet sev piemērotāko – vai tas būtu arabikas maigums, vai robustas intensitāte!
Joprojām neesat pārliecināti, kura kafija būs vispiemērotākā jūsu izvēlētajai filtra kafijas pagatavošanas metodei? Vai interesējaties par citiem kafijas veidiem? Lai vai kas tas būtu, jūs vienmēr varat sazināties ar Kafijas Drauga konsultantiem, kuri ar prieku palīdzēs jums pieņemt pareizo lēmumu! Esiet laipni aicināti apmeklēt arī kādu no mūsu fiziskajiem veikaliem: šeit pie tasītes gardas kafijas jūs varēsiet saņemt vērtīgus padomus un vieglāk pieņemt lēmumus!
Jūs varat izvēlēties, kuras sīkdatnes mēs varam izmantot. Dažas no tām ir būtiskas, un tās nevar atspējot. Turpinot pārlūkot, jūs piekrītat nepieciešamajām sīkdatnēm. Jūs varat arī piekrist citu sīkdatņu izmantošanai. Mārketinga sīkdatnes var tikt izmantotas, lai personalizētu rādītās reklāmas.
Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas, lai mūsu vietne darbotos bez traucējumiem, un tās nevar atspējot. Tās nesaņem lietotāja identificējošus datus.
Šīs sīkdatnes ļauj mums optimizēt mūsu vietni un pārskatīt vietnes datplūsmas avotus. Šim nolūkam mēs izmantojam Google Analytics platformu. Apkopotie dati neidentificē jūs un netiek nodoti trešajām personām. Piekrītot šīm sīkdatnēm, jūs varēsiet izmantot mūsu tērzēšanas spraudni un saņemt konsultāciju no mūsu konsultantiem.
Nevienam nepatīk reklāmas internetā - īpaši tās, kas ir neatbilstošas. Šīs sīkdatnes ļauj mums noteikt jūsu vajadzības un piedāvāt tikai personalizētus piedāvājumus. Jūs redzēsiet reklāmas arī tad, ja nepiekritīsiet šīm sīkdatnēm, taču tās nebūs atbilstošas jūsu vajadzībām un interesēm. Lasīt vairāk