d.
h.
min.
sek. vēl palikušas
Kvalitatīvas kafijas cienītāji parasti uzskata, ka kafijas pagatavošanas process ir kā unikāls rituāls, kam nepieciešamas gan zināšanas, gan prasmes. Prasmes apvienojumā ar piemērotu pusautomātisko (espresso) kafijas automātu ļaus jums pagatavot vienu no labākajām espresso kafijām, kādu jebkad esat baudījuši. Runājot par zināšanām – tās ir ļoti būtiskas brīdī, kad tiek izvēlēta piemērota kafija, lai nodrošinātu nepieciešamo garšas baudījumu. Lai iegūtu izcilu kafiju, jums ir jāzina, vai jūsu espresso kafijas automāts ir piemērots izvēlētajām kafijas pupiņām vai kafijai kopumā. Kā atšķirt kvalitatīvu kafiju no nekvalitatīvas? Par laimi, mēs esam sagatavojuši vairākus padomus, kuri palīdzēs jums šajā garšu piedzīvojumā. Lasiet tālāk, lai uzzinātu, kam tieši pievērst uzmanību, izvēloties piemērotu kafiju savam espresso kafijas automātam (un, protams, arī to pagatavojot!).
Jebkurš espresso kafijas automāta īpašnieks jums apliecinās, ka šāda veida ierīcei ir nepieciešama noteikta veida kafija. Šeit viss ir atkarīgs no vārda “espresso”. Pusautomātiskie espresso kafijas automāti ir paredzēti espresso pagatavošanas metodei, tāpēc mēs iesakām izvēlēties kafiju, kas piemērota tiesi šim pagatavošanas veidam. Šāda veida pagatavošanas ierīces pamatā ir autentisks itāļu stila espresso: kad būsiet uzzinājuši, kā pagatavot īstu espresso, jūs varēsiet izmēģināt virkni dažādu recepšu, kā arī nodoties garšas eksperimentiem. Neatkarīgi no tā, vai vēlaties baudīt kaut ko vēl nebijušu vai gardu, tīru espresso, mēs iesakām izvēlēties svaigi maltas kafijas pupiņas (visaromātiskākais rezultāts tiek panākts, pirms katras pagatavošanas izmantojot tikko svaigi samaltas pupiņas!) vai espresso pagatavošanas metodei paredzētu iepriekš samaltu kafiju ar tumšu grauzdējumu. Jebkurā gadījumā jums būs nepieciešama malta kafija, ar ko piepildīt portafiltru. Jūs varat izmantot dažādas kafijas – vai tās būtu kafijas pupiņas, specializētā kafija, bezkofeīna kafija vai kafija, kas tiek pārdota vietējā grauzdētavā. Ja vien tā ir piemērota espresso pagatavošanas metodei, jūs noteikti nevarat kļūdīties!
Espresso kafijas automāts ir lielisks veids, kā pagatavot tasīti izcilas kafijas, taču tam nepieciešams mazliet vairāk pūļu nekā parasti: jums jāapgūst kafijas pagatavošanas pamatnoteikumi, jāatrod pareizais maluma lielums, jāiemācās pareizi noblietēt maltu kafiju… Lai gan pēc šī procesa tiecas īsti kafijas entuziasti, ceļš uz izcilu espresso noteikti sākas, izvēloties pareizās kafijas pupiņas. Lai iegūtu vislabākos rezultātus, vienmēr jānodrošina pēc iespējas svaigāka kafija, tāpēc mēs iesakām kafijas pupiņas samalt tieši pirms dzēriena pagatavošanas. Tikpat svarīgs ir arī vienmērīgs un precīzs malums: ja pupiņas ir samaltas pārāk smalki, tās aizkavēs ūdens plūsmu, savukārt, ja tās būs samaltas pārāk rupji, iegūtā kafija, visticamāk, būs pārāk ūdeņaina. Ja esat nolēmuši iegādāties espresso kafijas automātu, ir noderīgi apsvērt arī kafijas dzirnaviņas. Tā jūs vienmēr varēsiet nodrošināt nepieciešamo malumu.
Vai vēlaties uzzināt, kādas kafijas pupiņas jums vajadzētu izvēlēties? Lai neapjuktu plašajā kafijas klāstā, šeit ir pāris kritēriji, kuri jāņem vērā:
Meklējiet vārdu “ESPRESSO”. Tas nav pārsteigums, ka, izvēloties piemērotu kafiju savam espresso kafijas automātam, vārds “espresso” ir būtisks. To jūs atradīsiet uz konkrētās kafijas iepakojuma vai arī tās aprakstā, kas pieejams interneta veikalā.
Grauzdējuma līmenis. Ir svarīgi arī pievērst uzmanību kafijas pupiņu grauzdēšanas līmenim. Espresso kafijas automāti ir vislabāk piemēroti vidēji līdz tumši grauzdētām kafijas pupiņām. Viegli grauzdētas kafijas ir piemērotas filtra kafijas pagatavotājiem: tās mēdz lēnāk atklāt savu garšu, un tas nozīmē, ka ir nepieciešams ilgāks pagatavošanas laiks, savukārt espresso kafijas pagatavošana vienmēr norit ātri. Ja espresso kafijas automātā mēģināsiet izmantot pupiņas ar gaišāku grauzdējumu, var gadīties, ka pagatavotais dzēriens būs pliekans un pārāk skābs.
Lai atvieglotu izvēles procesu, iesakām aplūkot Kafijas Drauga produktu klāstu. Caprisette kafiju līnija ir piemērota dažādām gaumēm (tostarp piena dzērienu cienītājiem), savukārt ekskluzīvās Parallel un Black Crow White Pigeon kafijas ir patiesi unikāliem aromātiem bagātīgas, tāpēc tās ir lieliski piemērotas tiem, kuriem patīk eksperimentēt un atklāt jaunas garšas.
Kafijas pasaulē vārds “espresso” apzīmē vairākas lietas, tostarp pašu dzērienu un tā pagatavošanas veidu. Gan espresso metodei paredzētā kafija, gan pats pagatavošanas veids ir neatņemama mūsdienu kafijas kultūras sastāvdaļa. Tie abi ir diezgan cieši saistīti: savstarpējā saikne starp tiem rada vissmalkāko garšu, vislabākos baudījumus un visvērtīgākās tradīcijas. Kvalitatīvs automāts var palīdzēt atklāt notis, kuras nebūs iespējams iegūt, izmantojot jebkuru citu kafijas pagatavošanas metodi.
Lai gan pusautomātiskie automāti ir paredzēti espresso pagatavošanai, ņemiet vērā, ka šī recepte ir pamatā daudziem citiem dzērieniem, piemēram, piena dzērieniem, kuri papildināti ar jūsu iecienītako sīrupu, u.c. Pareizo pupiņu izvēle un espresso pagatavošanas metodes apgūšana ir tas, ar ko sākas katra izcila mājas baristas piedzīvojums: kad jūs to būsiet apguvuši, jūs varēsiet iepriecināt savus ģimenes locekļus un draugus ar dažādiem kafijas dzērieniem.
Lai gan tumši grauzdēti kafijas maisījumi patiešām ir lieliska izvēle visiem espresso kafijas automāta īpašniekiem, ir vērts pieminēt arī specializētās kafijas. Specializētās šķirnes var lepoties ar visaugstākajām īpašībām un spēj apmierināt visizsmalcinātāko kafijas cienītāju vajadzības. Lai kafijas automāts varētu pagatavot gardu kafiju, izvēloties piemērotāko specializēto kafiju, ņemiet vērā šādus kritērijus:
Grauzdējuma līmenis. Izpētot dažādās tirgū pieejamās specializētās kafijas, mēs iesakām espresso kafijas automāta īpašniekiem pievērst uzmanību grauzdēšanas līmenim un ieteicamajām pagatavošanas metodēm. Kā jau iepriekš minējām, izvēloties kafiju ar gaišāku grauzdējumu, iegūtā kafija var būt pārāk skāba un pliekana, tāpēc vislabākā izvēle ir vidēji vai tumši grauzdēta kafija.
Personīgā gaume. Atšķirībā no kafijas maisījumiem, kas parasti ir daudz līdzsvarotāki, specializētās kafijas bieži vien izceļas ar drosmīgām, eksotiskām notīm. Ja esat espresso vai parastās melnās kafijas cienītāji, abas iespējas jums būs piemērotas, bet tiem, kuri dod priekšroku piena dzērieniem, labāka izvēle, visticamāk, būs maisījumi.
Ja vēlaties izmēģināt specializēto kafiju, iesakām iepazīties ar Kafijas Drauga specializētās kafijas Black Crow White Pigeon klāstu. Espresso kafijas automāti ir piemēroti šīm kafijām pateicoties to īpašajam grauzdēšanas veidam. Ir vērts aplūkot arī Parallel vienas izcelsmes kafijas maisījumus. Mūsu klāstā ir pieejamas trīs šķirnes, kuras iepazīstina kafijas entuziastus ar garšām, kas raksturīgas galvenajiem kafijas audzēšanas reģioniem: “Parallel 12” pārstāv Āfrikas kontinentu, “Parallel 17” – Āzijas garšas, bet “Parallel 36” izceļas ar Amerikai raksturīgām garšām.
Pat tad, ja esat izvēlējušies pareizi grauzdētas kafijas pupiņas, jūsu espresso garšu un konsistenci var sabojāt nepareizs maluma lielums. Espresso pagatavošanas metodei nepieciešama īpaši smalki malta kafija. Tam vajadzētu līdzināties cukuram vai sālim: tieši šāds maluma lielums palīdzēs ūdenim viegli iesūkties cauri biezajam maltas kafijas slānim, tādējādi radot bagātīgu garšu un intensīvu aromātu. Tomēr esiet uzmanīgi, lai kafija netiktu samalta pārāk smalki – ja to izdarīsiet, lēnas ūdens plūsmas dēļ jūs iegūsiet ļoti rūgtu kafiju. No otras puses, pārāk rupjš malums izraisīs pārāk strauju ūdens plūsmu, un, visticamāk, tiks pagatavots vājš, ūdeņains dzēriens. Pareiza līdzsvara nodrošināšana šajā gadījumā ir ļoti svarīga: kad tas ir izdarīts, ideālais espresso būs viegli pagatavojams.
Tiem, kuri nevēlas katru reizi malt kafijas pupiņas, noteikti cieņā būs maltā kafija un tās plašais klāsts. Pateicoties inovatīviem iepakošanas risinājumiem, iepriekš malta kafija tagad saglabā garšu un aromātu ilgāku laiku. Hermētiski noslēgtie iepakojumi pasargā to no gaisa un mitruma ietekmes, ļaujot jums baudīt svaigu kafiju bez liekām raizēm.
Mēs jau noskaidrojām, ka svaigi maltas pupiņas ir labākas, tomēr to dēļ kafijas pagatavošanas process ir garāks. Aizņemtākie kafijas cienītāji būs priecīgi uzzināt, ka ir pieejamas kafijas tabletes, kas izstrādātas, lai nodrošinātu vēl vieglāku un ātrāku espresso pagatavošanu. Kafijas tabletes, kas pazīstamas arī kā ESE (Easy Serve Espresso) tabletes, patiesībā ir speciāli papīra maisiņi, kuros ietilpst iepriekš noblietēta espresso kafija.
Mūsu produktu klāsts apliecina mūsu centienus iepriecināt visus kafijas cienītājus, tāpēc tajā ir pieejamas arī dažādas kafijas tabletes – no maigām līdz īpaši bagātīgām garšām. Tomēr ņemiet vērā, ka ESE tabletes ir saderīgas tikai ar konkrētiem tablešu kafijas automātiem: lai pārliecinātos, ka izvēlaties pareizo, aplūkojiet sarakstu ar specifikācijām un izvēlieties ierīci, kas ir saderīga ar šāda veida kafiju.
Pēdējā laikā bezkofeīna kafija espresso automātam kļūst arvien populārāka, un tirgū ir pieejamas arvien dažādākas šķirnes. Ja jums ir radies iespaids, ka bezkofeīna kafija nav piemērota espresso pagatavošanas metodei, mēs varam apliecināt, ka tā noteikti nav. Šis automāts ir piemērots bezkofeīna kafijai, taču ir arī svarīgi atrast pareizo bezkofeīna kafijas šķirni, kas ir pavisam vienkārši. Lai pārliecinātos, ka kafijas garšas ir pilnvērtīgas, izvēlieties vidēji līdz tumši grauzdētas bezkofeīna kafijas pupiņas. Starp citu, neaizmirstiet, ka visgardākā kafija espresso automātam vienmēr ir tā, kas pagatavota no svaigi maltām kafijas pupiņām!
Ja meklējat īpaši aromātisku un maigu šķirni, iesakām izmēģināt Lullaby Decaf maisījumu no Kafijas Drauga Caprisette kafiju klāsta: tajā apvienotas augstākās kvalitātes arabikas un robustas kafijas pupiņas, kas iegūtas Brazīlijā, Gvatemalā un Indijā. Saldumu cienītājiem varētu patikt specializētā Black Crow White Pigeon Colombia Decaf, kas izceļas ar spilgtām šokolādes un karameles notīm.
Kafijas komplekti būs lieliska izvēle tiem, kuriem patīk izbaudīt dažādas garšas. Kafijas Drauga produktu klāstā ir pieejami vairāki šādi produkti, kas ļauj katru dienu baudīt citu kafiju! Ja jau esat atraduši savu iecienītāko šķirni un nevēlaties eksperimentēt tālāk, jums arī ir paveicies: mums ir pieejami dažādi komplekti, kas sastāv no vienas un tās pašas kafijas. Vienkārši apsēdieties un atpūtieties – jūsu kafijas krājumi vairs nekad nebeigsies! Komplekti, kuros ietilpst espresso kafija, ir ideāls risinājums tiem espresso kafijas automāta īpašniekiem, kuri vēl tikai ir savas personīgās garšas meklējumos. Ievērojiet tos pašus kritērijus, kurus izmantojat, lai izvēlētos pareizās kafijas pupiņas, un jūs noteikti nebūsiet vīlušies!
Daudzi cilvēki mums jautā, kura kafijas pupiņu šķirne ir piemērotāka espresso kafijas automātam: Arabica vai robusta? Arabikas pupiņām ir raksturīga maigāka garša un mazāks kofeīna saturs. Šī veida kafija bieži vien ir saldāka, augļaināka un nedaudz skābāka. Kafijas Drauga produktu klāstā ir pieejamas dažādas 100% Arabica šķirnes, kas ir piemērotas gan maigam espresso, gan gardiem piena dzērieniem. Tomēr noteikti pievērsiet uzmanību arabikas kafijas pupiņu garšas notīm: atkarībā no personīgās gaumes izvēlieties tādas, kurām piemīt augstāks vai zemāks skābuma līmenis.
100% robusta ir reti sastopama tirgū, jo tai piemīt īpaši intensīva garša un divreiz lielāks kofeīna saturs nekā arabikas kafijai. Visbiežāk ir pieejami robustas un arabikas maisījumi: šī kombinācija nodrošina īpaši sabalansētu garšu. Ja izvēlēsieties Arabica un Robusta maisījumu, jūsu dzēriens saturēs vairāk kofeīna. Visticamāk, tam būs raksturīgs arī neliels rūgtums. Starp citu, arabikas un robustas kafijas maisījumi ir lieliski piemēroti kafijas dzērieniem ar pienu, nodrošinot piesātinātāku dzērienu ar bagātīgāku krema kārtiņu.
Neatbildējām uz visiem jūsu jautājumiem? Varbūt jums interesē dažādu veidu kafija? Mūsu konsultanti ir gatavi palīdzēt jums atrast piemērotāko risinājumu! Esiet laipni aicināti apmeklēt arī kādu no mūsu fiziskajiem veikaliem – mēs jūs pacienāsim ar kafiju un palīdzēsim izvēlēties tieši jūsu gaumei piemērotāko šķirni.
Jūs varat izvēlēties, kuras sīkdatnes mēs varam izmantot. Dažas no tām ir būtiskas, un tās nevar atspējot.
Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas, lai mūsu vietne darbotos bez traucējumiem, un tās nevar atspējot. Tās nesaņem lietotāja identificējošus datus.
Šīs sīkdatnes ļauj mums optimizēt mūsu vietni un pārskatīt vietnes datplūsmas avotus. Šim nolūkam mēs izmantojam Google Analytics platformu. Apkopotie dati neidentificē jūs un netiek nodoti trešajām personām. Piekrītot šīm sīkdatnēm, jūs varēsiet izmantot mūsu tērzēšanas spraudni un saņemt konsultāciju no mūsu konsultantiem.
Nevienam nepatīk reklāmas internetā - īpaši tās, kas ir neatbilstošas. Šīs sīkdatnes ļauj mums noteikt jūsu vajadzības un piedāvāt tikai personalizētus piedāvājumus. Jūs redzēsiet reklāmas arī tad, ja nepiekritīsiet šīm sīkdatnēm, taču tās nebūs atbilstošas jūsu vajadzībām un interesēm.