Maltā kafija

Filter
Atlasītie filtri
Ražotājs
Tips
Tips
Tips
Tips
Tips
Lietojamās kafijas veids
Pagatavojamie dzērieni
Kafijas raksturojums
Grauzdējuma līmenis
Piemērots aparātiem
Putu veidotāja tips
Kafijas pupiņu veids
Kafijas izcelsmes reģions
Kafija tips
Kafijas pupiņu tvertne
Vadības tips
Tilpums
Arabikas pasuga
Dzirnaviņu tips
Apstrāde
Papildfunkcijas
Piena tvertne
Sērija
Sērija
Kafijas kapsulā ir
Ūdens tvertnes tilpums
SCA novērtējums
Ekrāns
Smart app
Tasīšu sildītājs
Īpašības
Porciju izmērs
Veids
Porciju izvēle melnai kafijai
Porciju izvēle kafijai ar pienu
Piemērots
Priekš
Dzērienu porciju daudzums
Siltuma noturība līdz
Funkcijas
Kafijas dzirnaviņu tips
Dzērieni ar pienu
Saglabātie profili
Pupiņu tvertņu skaits
Dzēriena recepte
Dzirnaviņu konstrukcija
Moka kanniņas ietilpība
Daudzums
Izmanto
Kofeīna samazināšanas metode
Leteicamo tasīšu skaits dienā
Produktu skaits komplektā
Šokolādes tips
Pieslēgums ūdens padevei
Šokolādes veids
Garšas ceļvedis
Cikli
Lietotāju izveidotās receptes
Grupu skaits
Zobratu diametrs
Programmējams malšanas laiks
Zīmoli
Iebūvētas dzirnaviņas
PID temperatūras regulators
Spiediena kontrole
Karstā ūdens sprausla
Tips
Cena
Akcijas
7 Lietas

Par maltu kafiju

Neatkarīgi no izvēlētās pagatavošanas metodes, maltā kafija vienmēr būs gatava tūlītējai dzēriena pagatavošanai. Tas nav pārsteigums, ka šis kafijas veids patiesībā ir vispopulārākā izvēle starp kafijas cienītājiem: ar kvalitatīvām, iepriekš samaltām kafijas pupiņām iespējams ātri un ērti pagatavot gardu kafiju.

Izvēloties sev piemērotāko malto kafiju no plašā klāsta, ir svarīgi zināt, ar ko dažas maltas kafijas šķirnes ir labākas par citām. Lai varētu atklāt vērtīgākās kafijas īpašības dzērienā, ir jāizvēlas pareizā kafijas šķirne, grauzdēšanas pakāpe, malšanas lielums un pagatavošanas metode. Neatkarīgi no tā, vai esat pieredzējuši kafijas entuziasti vai jaunpienācēji, jums noteikti noderēs informācija par galvenajiem kritērijiem, pēc kuriem būtu jāizvēlas pareizā maltā kafija! 

Kafijas Drauga maltā kafija

Šeit, Kafijas Draugā, ir pieejama dažādu veidu maltā kafija, ko esam radījuši mēs paši. Šīs kafijas šķirnes nāk no dažādiem pasaules nostūriem un tām piemīt dažādi grauzdēšanas līmeņi un maluma lielumi, tās ir paredzētas dažādām pagatavošanas metodēm, turklāt ir pieejamas pat bezkofeīna un bioloģiskās šķirnes… Jūs noteikti atradīsiet kaut ko piemērotu savai gaumei. 

Caprisette. Kafijas Drauga vispirktākajai līnijai piemīt bagātīgs aromāts un maigas augļu, ogu notis.

Caprisette maltā kafija ir ideāli piemērota gan melnās kafijas dzērienu cienītājiem, gan tiem, kuri dod priekšroku piena dzērieniem. Tās ir lieliski piemērotas arī French press pagatavotājiem. 

CHiATO. Pie mums pieejams plašs klāsts ar aromatizētajām maltajām kafijām, kas ir ideāli piemērotas Aeropress kafijas pagatavotājiem. CHiATO maltā kafija ir šeit, lai ar bagātīgu krēma brulē, lazdu riekstu, amaretto liķiera, īru krēma un karameles garšu piešķirtu jūsu ikdienas rituāliem papildu saldumu un gardumu. 

Kafijas Drauga maltas kafijas klāstā ir pieejamas arī augstākās kvalitātes specializētās un vienas izcelsmes kafijas. Šādām maltām kafijām jau piemīt dažādas krāšņas garšas notis, tāpēc nav nepieciešams pievienot papildu piedevas, piemēram, cukuru vai pienu. Turklāt tās ir piemērotas arī dažādām pagatavošanas metodēm.

Parallel. Dodieties elpu aizraujošā garšu un aromātu ceļojumā ar kafijas līniju, kas veltīta galvenajiem kafijas audzēšanas reģioniem: Āfrikai, Āzijai un Amerikai. Maltā kafija Parallel klāstā lieliski sader ar Chemex vai cold brew kafijas pagatavotājiem.

Black Crow White Pigeon. Atklājiet nepārspējamu garšu daudzveidību: no tumšām, dziļām, zemes notīm līdz viegliem, smalkiem aromātiem. Black Crow White Pigeon specializētās maltās kafijas ir piemērotas arī Chemex un cold brew kafijas pagatavotājiem.

Malta filtra kafija: kā to pagatavot un kuru izvēlēties? 

Filtra kafijas automāta vai manuālā filtra kafijas pagatavotāja īpašnieki labi zina, cik vienkāršs un ērts kļūst filtrēšanas process, ja dzēriena pagatavošanai tiek izmantota maltā kafija. Lai arī tā atvieglo dzērienu pagatavošanu, ir svarīgi atcerēties pāris lietas, izvēloties pareizo malto filtra kafiju. Lai iegūtu aromātisku dzērienu, mēs iesakām izvēlēties vidēji vai viegli grauzdētu kafiju. Svarīgs ir arī maluma lielums: ja runa ir par filtra kafiju, vislabākā izvēle būs vidēji vai rupji malta kafija. Pārāk smalki maltas pupiņas var radīt pārāk rūgtu vai pārāk skābu dzērienu.

Lai pagatavotu gardu un aromātisku filtrētu kafiju, iespējams izmantot dažādus rīkus, piemēram, Chemex, French press, Aeropress kafijas pagatavotāju, kafijas filtru vai kafijas automātu ar filtru. Starp citu, šī pagatavošanas metode ir lieliski piemērota augstākās kvalitātes specializētajām šķirnēm. Kāpēc tā? Tāpēc, ka filtra kafijas pagatavošanas rīki spēj atklāt vissmalkākās garšas nianses, kas apslēptas jūsu kafijā. Tomēr ne visiem patīk specializēto kafiju drosmīgā, augļainā garša: ja juma tā nepatīk, mēs iesakām tā vietā izvēlēties kafijas maisījumu no Parallel vai Caprisette kafiju klāsta.

Malta specializētā kafija: kas to padara tik īpašu un kāpēc tā ir lieliska izvēle?

Ja vēlaties saņemt īsu atbildi uz jautājumu, kas ir specialty coffee, mēs noteikti varam jums to sniegt: specializētā kafija ir vienkārši labākā kafija pasaulē! Lai pupiņas tiktu kvalificētas kā “specializētas”, tām jāsaņem vismaz 80 punktu vērtējums no iespējamiem 100, un tās vērtē sertificēti kafijas degustatori no Specializētās Kafijas Asociācijas. Šādas kafijas parasti netiek iekļautas maisījumos: tās ir pietiekami unikālas un aromātiskas, lai tiktu pagatavotas atsevišķi. Lai gan katra specializētā kafija (specialty coffee) ir patiesi unikāla, ir pāris īpašības, kas saista vienā reģionā audzētas šķirnes:

Āfrikas kafija. Tā ir apveltīta ar augļu, ogu un ziedu notīm. Salduma un skābuma kombinācija atgādina labu vīnu vai augstākās kvalitātes tēju.

Āzijas kafija. Šai kafijai raksturīgas rūgtas, intensīvas notis: pagatavotajā dzērienā jūtamas garšvielu, šokolādes, tabakas vai koksnes nianses.

Dienvidamerikas kafija. Līdzsvarota un dabiski salda – šāda veida kafijai parasti raksturīgas šokolādes, riekstu un augļu notis. Tā ir mazāk skābena, salīdzinājumā ar Āfrikas kafiju, un maigāka nekā Āzijas šķirnes.

Centrālamerikas kafija. Šai kafijai raksturīgs drosmīgs garšas profils un dažādas garšas notis: no tropiskajiem augļiem līdz riekstiem. 

Lielākā daļa specializēto kafiju ir uzskatāmas arī par vienas izcelsmes (single origin) šķirnēm. Tas nozīmē, ka tās nāk no viena reģiona vai pat vienas saimniecības. Tie, kuri meklē vidusceļu starp parastajiem kafijas maisījumiem un specializētajām kafijām, mēs iesakām izmēģināt Parallel, kas ir mūsu radītā vienas izceslmes kafijas maisījumu līnija. Tas būs kā lielisks sākums, iepazīstot augstākās kvalitātes kafijas šķirņu pasauli!

Maltā kafija konkrētām kafijas pagatavošanas metodēm

Kad tiek izvēlēta piemērota maltā kafija ņemiet vērā to, kādu pagatavošanas metodi plānojat izmantot. Katra maltā kafija atšķiras ar unikāliem aromātiem un garšām, un tās izpaužas dažādos veidos atkarībā no izvēlētās pagatavošanas metodes. Tālāk esam norādījuši pāris kritērijus, kuri būtu jāņem vērā atkarībā no ierīces vai manuālā pagatavošanas rīka, kas jums ir mājās: 

Maltā kafija automātiskajiem kafijas automātiem. Kad tiek izvēlēta kafija automātiskajam automātam, ņemiet tumšāka grauzdējuma maltas kafijas šķirnes. Neaizmirstiet pievērst uzmanību arī maluma lielumam: ja izvēlēsieties pārāk smalki maltu kafiju, tā var aizsprostot ierīci, savukārt pārāk rupja maluma kafija var radīt ūdeņainu dzērienu bez aromāta. Vislabāk izvēlieties espresso pagatavošanas metodei piemērotu maltu kafiju.

Maltā kafija espresso automātiem. Kā liecina nosaukums, šīm ierīcēm vispiemērotākā būs malta kafija, kas īpaši paredzēta espresso pagatavošanas metodei. Kad tiek meklēta piemērota kafija espresso automātam, pievērsiet uzmanību tam, vai uz iepakojuma vai interneta veikala aprakstā ir norādīts vārds “espresso”. Ja tas ir norādīts uz jūsu izvēlētās šķirnes, varat būt droši, ka tā ir samalta un grauzdēta tieši tā, kā nepieciešams.

Maltā kafija kafijas automātiem ar filtru. Filtra kafijas automātu īpašniekiem mēs iesakām izvēlēties vidēji vai vieglāk grauzdētu kafiju. Tā nodrošinās maigas, līdzsvarotas garšas, savukārt tumši grauzdēta kafija var radīt pikantu un rūgtu dzērienu. Kafija filtra automātam parasti ir vidēji vai rupji malta. Pārāk smalki maltas pupiņas bieži vien rada pārāk skābu dzērienu. 

Maltā kafija moka kannām. Tiem, kuriem ir moka kanna, var baudīt vislielāko brīvību: iespējams izvēlēties no gaiša līdz tumšam grauzdējumam. Ja dodat priekšroku maigākām, vieglākām garšām, izvēlieties vidēji vai gaiši grauzdētu maltu kafiju. Intensīvas un rūgtas kafijas cienītājiem patiks tumši grauzdētas kafijas. Ja runa ir par maluma lielumu, vislabākā moka kafija espresso kannai būs tā, kurai ir vidējs vai rupjāks malums: no tās iespējams iegūt bagātīgu, krēmīgu dzērienu, kas ir moka kannā pagatavotas kafijas galvenās iezīmes. Lai atvieglotu meklēšanas procesu, izvēlieties Bialetti malto kafiju, kas ir īpaši radīta šim pagatavošanas rīkam.

Maltā kafija French press pagatavotājiem. Šāda veida kafijas pagatavotājiem ir piemērotas dažādas maltās kafijas, tāpēc jums jāņem vērā tikai jūsu personīgā gaume. Ja jūsu kafija French press kannai ir ar tumšāku grauzdējumu, pagatavotais dzēriens būs patīkami rūgts un piesātinātāks. Smalkāku, saldāku garšu cienītājiem mēs iesakām izvēlēties vidēji vai viegli grauzdētu kafiju. Ja runa ir par maluma lielumu, ir jāievēro vienkāršs noteikums: jo smalkāks malums, jo spēcīgāka garša. Ja vēlaties iegūt maigāku dzērienu, izvēlieties rupjāka maluma kafiju. Tiem, kuri vēlas iegūt līdzsvaru starp drosmīgām un maigām garšām, noteikti vajadzētu izvēlēties vidēji maltu kafiju. 

Maltā kafija Chemex kafijas pagatavotājiem. Chemex pagatavotāja īpašniekiem vajadzētu izvēlēties vidēji vai viegli grauzdētu kafiju: tā palīdz atklāt kafijas saldākās un smalkākās notis, kas ir tas, pēc kā tiecas lielākā daļa Chemex ierīču cienītāju. Malta kafija Chemex karafei parasti ir ar vidēju malumu. Ja meklējat ideālo variantu, mēs iesakām aplūkot mūsu specializēto kafiju klāstu. 

Maltā kafija kafijas filtriem. Tiem, kuri izmanto pilienveida kafijas pagatavotāju vai kafijas filtru (piemēram, Hario, V60, iepriekš minēto Chemex kafijas pagatavotāju u.c.), mēs iesakām izvēlēties vidēji maltu kafiju ar vidēju vai vieglu grauzdējumu. Malta kafija filtru traukam atklās jums smalkākās un tīrākās filtrētas kafijas garšas. Ja vēlaties izmēģināt maltu kafiju ar tumšāku grauzdējumu, atcerieties, ka iegūtais dzēriens var būt diezgan rūgts. Tas pats attiecas arī uz smalkāku malumu. 

Maltā kafija Aeropress kafijas pagatavotājiem. Izvēloties šo pagatavošanas metodi, īpaši smalku garšu cienītājiem vajadzētu dot priekšroku vidēji grauzdētai maltai kafijai. Tiem, kuri vēlas izteiktākas augļu notis un skābuma nianses, mēs iesakām izvēlēties gaiši grauzdētu maltu kafiju, savukārt tumši grauzdēta Aeropress kafija noteikti iepriecinās tos, kuriem patīk patīkams rūgtums. Tas, kādu maluma lielumu izvēlēsieties, ir atkarīgs arī no jūsu personīgās gaumes. Aeropress kafija ar smalkāku malumu radīs spēcīgāku dzērienu, savukārt rupjāka maluma kafija radīs maigāku garšu.

Maltā kafija cold brew kafijas pagatavotājiem. Garda kafija ne vienmēr ir karsta – to īpaši labi zina aukstas kafijas cienītāji. Tomēr ņemiet vērā, ka lai iegūtu visspilgtāko garšu un izvairītos no pārmērīga rūgtuma, jums jāizvēlas malta aukstā kafija cold brew pagatavotājam, kam raksturīgs vidējs vai rupjāks malums. Tiem, kuri labprātāk izvēlas aukstos dzērienus ar saldāku garšu, ieteicams izvēlēties vidēju grauzdējumu. Ja jums patīk līdzsvarots skābums, izvēlieties gaiši grauzdētu kafiju, bet, ja vēlaties īpaši stipru kafiju, izvēlieties tumši grauzdētu kafiju. 

100% arabikas vs. arabikas un robustas maisījumi: kāda ir atšķirība?

Katra maltā kafija tiek iegūta no veselām kafijas pupiņām, un tās parasti pieder vienam no diviem galvenajiem kafijas veidiem: arabikai vai robustai. 100% Arabica parasti ir maiga, smalka un dabiski salda. Savukārt robusta izceļas ar intensitāti, rūgtumu un lielāku kofeīna saturu. Tā kā 100% robustai raksturīga drosmīga garša, tirgū tā ir reti sastopama, tomēr ir pieejami vairāk Arabica un Robusta maisījumi, jo šī kombinācija palīdz iegūt īpaši līdzsvarotu kafiju. Papildus kafijas veidam ir vēl vairāki kritēriji, kuri jāņem vērā, kad tiek meklēta piemērotākā maltas kafijas šķirne:

Grauzdēšanas līmenis. Jūsu izvēlētajai kafijai var būt gaišs, vidēji gaišs, vidējs, vidēji tumšs vai tumšs grauzdējuma līmenis. Jo vieglāk grauzdēta maltā kafija, jo augļaināka un skābāka būs tās garša. Viegli grauzdētas kafijas vislabāk piemērotas filtra vai pārlejamās kafijas pagatavošanas rīkiem. Tumši grauzdētām šķirnēm parasti raksturīgas patīkamas rūgtas šokolādes vai liķiera notis. 

Maluma lielums. Jūsu izvēlētā maltā kafija var būt ar ļoti smalku, smalku, vidēju, rupjāku vai īpaši rupju malumu. Dažādi malumi ir paredzēti dažādām pagatavošanas metodēm. Piemēram, filtra kafijas pagatavošanas rīkiem ir nepieciešams vidējs vai rupjš maluma izmērs (smalks malums var radīt vai nu pārāk rūgtu, vai pārāk skābu dzērienu). Tomēr pagatavošanai tasītē vispiemērotākā būs smalka maluma kafija. 

Bezkofeīna  maltā kafija

Ja personīgu iemeslu dēļ nevarat lietot kofeīnu vai vienkārši vēlaties baudīt kafiju vēlā pēcpusdienā, malta bezkofeīna kafija būs ideāls risinājums. Kafijas Drauga klāstā ir pieejamas dažādas bezkofeīna maltās kafijas, kurām tiek izmantotas dabiskas metodes.

Esam parūpējušies par bezkofeīna kafijas cienītājiem un papildinājuši mūsu Caprisette kafijas līniju ar bezkofeīna kafijas šķirni – “Lullaby Decaf”. Šis aromātiskais, maigais dzēriens ir apveltīts ar gardām Indijas riekstu notīm, kuras papildina maigas kakao un koksnes nianses. Ja jums patīk bioloģiskās kafijas, izmēģiniet unikālo malto Charles Liégeois šķirni. Moka kannas īpašniekiem noteikti patiks Bialetti “Perfetto Moka Decaf”: īpaši moka kannām piemērotajai kafijai piemīt smalka garša, patīkams aromāts un pareizais intensitātes līmenis.

Maltā kafija un komplekti: sev vai kā dāvana

Mūsdienās ar vien vairāk cilvēku izvēlas praktiskas un gardas dāvanas, apmeklējot draugus vai tuviniekus, tāpēc maltā kafija bieži vien ir populāra izvēle. Lai gan kafijas pupiņas var būt riskants variants (ja nu tiem, kuriem vēlaties dāvināt tās, mājās nav kafijas dzirnaviņu?…), ar gardu malto kafiju vienkārši nav iespējams kļūdīties. Ja meklējat lielisku dāvanu, mūsu maltas kafijas komplekti var būt lieliska izvēle: šeit ir pieejami gan tādi, kas sastāv no viena veida kafijas, gan komplekti, kuros ietilpst dažādas kafijas šķirnes, tāpēc pat visizvēlīgākie kafijas cienītāji būs pārsteigti.

Nepieciešams padoms?

Grūti izvēlēties pareizo? Iespējams, jums interesēs arī cita veida kafija, kas pieejama mūsu klāstā. Lai saņemtu papildu konsultāciju, aicinām vienmēr sazināties ar Kafijas Drauga konsultantiem: vienkārši rakstiet mums vai sazinieties ar mums pa tālruni, un mēs atbildēsim uz visiem jūsu jautājumiem. Jūs varat arī apmeklēt kādu no mūsu fiziskajiem veikaliem, kur mēs jūs pacienāsim ar gardu kafiju un ieteiksim jums piemērotāko malto kafiju.