Single Origin kafija

Filter
Ražotājs
Tips
Tips
Tips
Tips
Tips
Lietojamās kafijas veids
Pagatavojamie dzērieni
Kafijas raksturojums
Grauzdējuma līmenis
Piemērots aparātiem
Putu veidotāja tips
Kafijas pupiņu veids
Kafijas izcelsmes reģions
Kafija tips
Kafijas pupiņu tvertne
Vadības tips
Tilpums
Arabikas pasuga
Dzirnaviņu tips
Apstrāde
Papildfunkcijas
Piena tvertne
Sērija
Sērija
Kafijas kapsulā ir
Ūdens tvertnes tilpums
SCA novērtējums
Ekrāns
Smart app
Tasīšu sildītājs
Īpašības
Porciju izmērs
Veids
Porciju izvēle melnai kafijai
Porciju izvēle kafijai ar pienu
Piemērots
Priekš
Dzērienu porciju daudzums
Siltuma noturība līdz
Funkcijas
Kafijas dzirnaviņu tips
Dzērieni ar pienu
Saglabātie profili
Pupiņu tvertņu skaits
Dzēriena recepte
Dzirnaviņu konstrukcija
Moka kanniņas ietilpība
Daudzums
Izmanto
Kofeīna samazināšanas metode
Leteicamo tasīšu skaits dienā
Produktu skaits komplektā
Šokolādes tips
Pieslēgums ūdens padevei
Šokolādes veids
Garšas ceļvedis
Cikli
Lietotāju izveidotās receptes
Grupu skaits
Zobratu diametrs
Programmējams malšanas laiks
Zīmoli
Iebūvētas dzirnaviņas
PID temperatūras regulators
Spiediena kontrole
Karstā ūdens sprausla
Tips
Cena
Akcijas
40 Lietas

Par Single origin kafiju

Sapņojat par došanos aizraujošā ceļojumā uz kafijas plantācijām, kuras atrodas tālākajos pasaules nostūros? Single origin kafija aicina jūs doties tieši šādā piedzīvojumā, turklāt neizejot no mājas! Katra single origin kafija nonāk tirgū no viena un tā paša kafijas audzēšanas reģiona, kas ļauj zinātkārajiem kafijas cienītājiem izbaudīt unikālo garšu, kas radusies, pateicoties vietējam mikroklimatam, augsnei un tradicionālajām audzēšanas metodēm. No Etiopijas līdz Kolumbijai – šīs ar rokām atlasītās kafijas pupiņas atklāj negaidītas garšas. Jūsu ceļojums sākas šeit: ienirstiet vienas izcelsmes kafijas pasaulē un atklājiet savu jauno iecienītāko garšu!

Single origin kafija: kas tā ir?

Uz izvēlētās kafijas iepakojuma var tikt norādīts viens no šiem terminiem: “vienas izcelsmes” vai “maisījums”. Maisījumā ietilpst kafijas pupiņas, kas tiek audzētas dažādos pasaules nostūros, savukārt single origin kafija sastāv no pupiņām, kuras nāk no viena un tā paša reģiona vai dažkārt pat tās pašas kafijas saimniecības. Uzzināsim, ar ko atšķiras dažādos kontinentos audzētās kafijas šķirnes! 

  • Āfrikas kafija. Etiopija, Kenija, Ruanda, Uganda… Šajās valstīs audzētajām kafijas pupiņām bieži vien piemīt augļu, ogu, ziedu, tējas vai vīna notis. Tās mēdz būt arī ļoti sulīgas. Pēc šī dzēriena nobaudīšanas jūs pat varētu mākt šaubas, vai tā patiešām ir kafija!
  • Āzijas kafija. Mjanmā vai Vjetnamā un tās apkaimē audzētām pupiņām raksturīgas rūgtākas, “smagnējākas” garšas notis, piemēram, garšvielu, šokolādes, tabakas, sarkanvīna vai koksnes nianses. 
  • Dienvidamerikas kafija. Dienvidamerikas kafijas šķirnes nāk no Brazīlijas, Kolumbijas vai Peru, un tās parasti ir līdzsvarotas, kā arī dabiski saldas. Tajās var būt jūtamas šokolādes, riekstu vai augļu notis. Kopumā Dienvidamerikā audzētā kafija ir mazāk skābena nekā Āfrikā audzētā un maigāka nekā Āzijā audzētā.
  • Centrālamerikas kafija. Gvatemalai, Hondurasai, Kostarikai vai Nikaragvai raksturīgais garšas profils ir īpaši daudzveidīgs: no tropu augļiem līdz dažādiem riekstiem. Tomēr visām Centrālamerikas šķirnēm piemīt patiesi drosmīgas garšas – kad būsiet nobaudījuši pietiekami daudz šī reģiona kafijas, jūs viegli varēsiet tās atšķirt no citām.

Single origin kafijas pupiņas, malta kafija, specializētā kafija: kura ir labākā?

Patiesībā šeit nav vienotas atbildes. Dažādas vienas izcelsmes kafijas ir vislabāk piemērotas dažādām pagatavošanas metodēm (piemēram, espresso vai filtra), un tās var būt dažādās formās (veselas kafijas pupiņas, malta kafija vai augstākās kvalitātes specializētā kafija) – tas nozīmē, ka katrai šķirnei ir savas priekšrocības. Tomēr kopumā jebkura single origin kafija būs lieliska izvēle tiem, kuri novērtē augstu kvalitāti un unikālas garšas nianses.

Kafijas pupiņas patiks tiem, kuri vēlas kontrolēt katru kafijas pagatavošanas procesa posmu. Jūs paši varēsiet samalt veselas kafijas pupiņas un pielāgot tās izvēlētajam pagatavošanas veidam: vai tas būtu automātiskais kafijas automāts, espresso kafijas automāts, kafijas automāts ar filtru, moka kanna, French press pagatavotājs, Chemex, Aeropress, cold brew pagatavotājs vai kafijas filtrs. Kam jāpievērš uzmanība, pieņemot lēmumu? Lai gan parasti ieteicams izvēlēties single origin kafijas pupiņas ar vieglu vai vidēju grauzdējumu, jebkura grauzdējuma pakāpe pārsteigs ar plašu intensīvu aromātu un drosmīgu garšu buķeti. Kafijas Drauga produktu klāstā ir pieejamas kafijas pupiņas ar dažādām garšām, kas nāk no vairākiem ražotājiem, taču mēs patiesi iesakām mūsu pašu specializēto kafijas (specialty coffee) pupiņu līniju – Black Crow White Pigeon. Šīs kafijas ir kafijas gardēžu iecienītas un novērtētas, turklāt tās piedāvā unikālu garšas pieredzi un desmitiem intriģējošu atklājumu. 

Maltā kafija būs ideāla izvēle tiem, kuri vēlas iegūt izcilas garšas un aromātus pavisam vienkāršā veidā. Šāda veida kafija parasti tiek samalta atkarībā no izvēlētā pagatavošanas rīka, tāpēc kārtīgi apsveriet, kuru no tiem plānojat izmantot: vai tas būtu automātiskais kafijas automāts, espresso automāts, kafijas automāts ar filtru, moka kanna, French press pagatavotājs, Chemex, Aeropress, cold brew pagatavotājs vai varbūt pārlejamās kafijas pagatavošanas rīks? Tāpat kā veselas kafijas pupiņas, arī single origin kafija būs vislabākā izvēle, ja tai piemītīs viegls vai vidējs grauzdējums. Jūs noteikti sastapsieties ar drosmīgākām garšām un izteiktiem aromātiem, kas raksturīgi konkrētiem kafijas audzēšanas reģioniem: iespējams arī izmantot mūsu garšu ceļvedi, lai atklātu kafijas, kurām raksturīgas jūsu iecienītākās garšas notis – augļu, šokolādes vai koka mizas. Apskatot mūsu vienas izcelsmes kafijas klāstu, mēs iesakām izmēģināt Kafijas Drauga radīto Black Crow White Pigeon malto kafiju. Tā ir pieejama ar dažādiem malumiem: no smalka līdz rupjam. 

Specializētā kafija (specialty coffee) var lepoties ar īpaši augstu kvalitāti, jo tā ir saņēmusi vērtējumu, kas balstīta uz stingriem kritērijiem. Tagad jūs zināt, ka single origin kafija atpazīstama pēc konkrēta reģiona vai saimniecības, kas nodrošina  atklātības līmeni un garantē augstāku kvalitāti. Lai gan single origin kafija bieži vien tiek dēvēta par “specializētu”, tas ne vienmēr tā ir. Ja konkrēta single origin kafija nav novērtēta no Specialty Coffee Asociācijas puses, un tai nav piešķirts nosaukums “specialty coffee”, tas nozīmē, ka tā neietilpst pasaulē labāko kafiju topā. No otras puses, lielākā daļa specializēto kafiju (ja ne pat visas) ir viendabīgas: tas ir tāpēc, ka tās reti tiek sajauktas ar citām šķirnēm un tiek uzskatītas par pietiekami unikālām, lai tās baudītu atsevišķi. Ja meklējat vidusceļu starp specializēto kafiju un kafijas maisījumiem, mēs piedāvājam ideālu risinājumu: Kafijas Drauga radītā single origin kafija ar nosaukumu Parallel.  Tiem, kuri vēlas izmēģināt specializētās šķirnes, mēs iesakām izvēlēties mūsu Black Crow White Pigeon specializēto kafiju (specialty coffee)  klāstu.

Arabica vai Robusta?

Pirms tiek iegādāta konkrēta single origin kafija, pievērsiet uzmanību tam, kāda veida kafijas pupiņas tiek izmantotas. Pastāv divi galvenie pupiņu veidi: arabikas un robustas šķirnes. Lai gan tirgū ir pieejami pāris vienas izcelsmes arabikas un robustas pupiņu maisījumi, vairums vienas izcelsmes šķirņu sastāv no 100% Arabica. Šāda veida kafijai parasti ir raksturīgas drosmīgas, eksotiskas notis. Arabica un Robusta maisījumi parasti ir mazāk spilgti, tāpēc kopumā to garša ir līdzsvarotāka. 

Single origin kafija vs. kafijas maisījumi: kāda ir atšķirība?

Gan single origin kafija, gan kafijas maisījumi var lepoties ar savām unikālajām priekšrocībām. Ja jums patīk eksperimentēt un atklāt jaunas garšas nianses, single origin kafija noteikti būs lieliska izvēle. Tomēr viendabīguma un līdzsvarotības cienītājiem, iespējams, vairāk patiks kafijas maisījumi.

Kā jau jūs zināt, single origin kafija ir īpaša ar to, ka tajā ietilpst tikai vienā kontinentā vai reģionā audzētas pupiņas. Tādā veidā tiek iegūtas patiesi izcilas garšas, kuras nav iespējams sajaukt ar kaut ko citu. Šīs unikālās šķirnes vislabāk garšos bez papildu piedevām, piemēram, piena vai cukura, tāpēc tās ir lieliski piemērotas espresso vai līdzīgām pagatavošanas metodēm. Šajā rakstā uzzinājāt arī to, ka, ja runa ir par vienas izcelsmes šķirnēm, vislabākā izvēle būs viegli vai vidēji grauzdēta kafija.

Single origin kafija satur vienā reģionā audzētas pupiņas, taču kafijas maisījumos ietilpst pupiņas no vairākiem dažādiem reģioniem. Tie ir piemēroti gan parastai melnai kafijai, gan piena dzērieniem, tāpēc maisījumi ir universālāka izvēle. Lielākajai daļai kafijas maisījumu raksturīgs vidējs vai tumšs grauzdējums, un tie ir lieliski piemēroti automātiskajiem kafijas automātiem, tomēr tie nav īpaši piemēroti manuālajiem kafijas pagatavošanas rīkiem. 

Nepieciešama konsultācija? 

Mūsu piedāvājumā ir pieejama vairāk nekā 100 dažādu veidu kafija, tāpēc mēs esam šeit, lai palīdzētu jums izvēlēties piemērotāko! Vienkārši sazinieties ar mums, rakstot ziņu vai pa tālruni. Varbūt draudzīga saruna pie tasītes kafijas skan labāk? Tādā gadījumā, vienmēr būsiet laipni gaidīti kādā no mūsu fiziskajiem veikaliem.