Maisījumi

Filter
Ražotājs
Tips
Tips
Tips
Tips
Tips
Lietojamās kafijas veids
Pagatavojamie dzērieni
Kafijas raksturojums
Grauzdējuma līmenis
Piemērots aparātiem
Putu veidotāja tips
Kafijas pupiņu veids
Kafijas izcelsmes reģions
Kafija tips
Kafijas pupiņu tvertne
Vadības tips
Tilpums
Arabikas pasuga
Dzirnaviņu tips
Apstrāde
Papildfunkcijas
Piena tvertne
Sērija
Sērija
Kafijas kapsulā ir
Ūdens tvertnes tilpums
SCA novērtējums
Ekrāns
Smart app
Tasīšu sildītājs
Īpašības
Porciju izmērs
Veids
Porciju izvēle melnai kafijai
Porciju izvēle kafijai ar pienu
Piemērots
Priekš
Dzērienu porciju daudzums
Siltuma noturība līdz
Funkcijas
Kafijas dzirnaviņu tips
Dzērieni ar pienu
Saglabātie profili
Pupiņu tvertņu skaits
Dzēriena recepte
Dzirnaviņu konstrukcija
Moka kanniņas ietilpība
Daudzums
Izmanto
Kofeīna samazināšanas metode
Leteicamo tasīšu skaits dienā
Produktu skaits komplektā
Šokolādes tips
Pieslēgums ūdens padevei
Šokolādes veids
Garšas ceļvedis
Cikli
Lietotāju izveidotās receptes
Grupu skaits
Zobratu diametrs
Programmējams malšanas laiks
Zīmoli
Iebūvētas dzirnaviņas
PID temperatūras regulators
Spiediena kontrole
Karstā ūdens sprausla
Tips
Cena
Akcijas
48 Lietas

Par arabica un robusta maisījumiem

Izcila kafijas tasīte ir katra personīgās gaumes jautājums. Dažiem cilvēkiem patīk viegla un maiga kafija, savukārt citi dod priekšroku spēcīgai vai patīkami skābai kafijai. Kas katru kafiju padara īpašu?… Noslēpums meklējams divās galvenajās kafijas pupiņu šķirnēs: arabica & robusta. Ienirsim arabikas un robustas kafijas maisījumu pasaulē un izskaidrosim atšķirības starp šiem diviem kafijas milžiem!

Arabica un robusta: kāda ir atšķirība?

Ir divas galvenās kafijas pupiņu šķirnes: robusta un arabika. Vairāk nekā 60% no pasaules kafijas tirgus aizņem arabica, un parasti tiek uzskatīts, ka tā ir augstākas kvalitātes kafijas šķirne. Tā ir pazīstama kā maiga, ar patīkamu skābumu un plašu garšu buķeti: no augļainas līdz pat šokolādīgai. Salīdzinot ar robustas pupiņām, arabika parasti ir maigāka, mazāk rūgta un satur mazāk kofeīna. Savukārt robustas pupiņām ir spēcīgāka, rūgtāka garša, ko bieži raksturo kā zemes, riekstu vai šokolādes garšu. Lai gan robustas krūms gadā saražo vairāk ogu, tas veido tikai aptuveni 30% no kafijas tirgus. Tas ir tāpēc, ka tīra robusta pati par sevi var būt pārāk rūgta un tās garšas nav tik komplicētas. Lai iegūtu labāko no abām kafijas šķirnēm, ir izstrādāti arabikas un robustas maisījumi: tie rada izcilu līdzsvaru starp maigumu, stiprumu, skābumu un rūgtumu katrā tasītē.

Kafijas eksperti labprāt jauc un variē ar šķirnēm, meklējot ideālo kombināciju. Tomēr, ja runa ir par arabica & robusta kafijas sajaukšanu, ir trīs galvenās proporcijas. 70% arabica un 30% robusta rada spēcīgu espresso ar mazāku skābumu. Ir arī klasiskā proporcija – 80% arabica un 20% robusta, kas ir ideāli piemērota bagātīgam, aromātiskam kafijas dzērienam. Visbeidzot, ir arī 90% arabica un 10% robusta, kas nodrošina maigu un viegli baudāmu kafiju.

Arabica & robusta maisījumi dažādiem kafijas formātiem

Daži kafijas baudītāji izvēlas veselas kafijas pupiņas, citi dod priekšroku iepriekš samaltai kafijai, un ir arī tādi, kas mīl kafijas kapsulas. Arabica un robusta ir dinamisks duets, kas atrodams katrā no šiem kafijas formātiem. Neatkarīgi no jūsu iecienītākā pagatavošanas stila, jūs varat baudīt labāko no abām pasaulēm. Ja jūs meklējat ideālo maisījumu, jums ir paveicies! Šeit, Kafijas Draugs, mums ir milzīgs kafiju klāsts: no populāriem zīmoliem līdz nišas ražotājiem, kā arī mūsu pašu kafijas līnijām.

Arabica un robusta kafijas pupiņas

Izmantojot veselas kafijas pupiņas, varat izvēlēties, cik rupji vai smalki tiks samalta kafija. Turklāt, eksperimentējot ar dažādām pagatavošanas metodēm, jūs varat atklāt jaunas kafijas garšas. Ja meklējat kaut ko maigu, bet spēcīgu, iesakām izvēlēties Caprisette līnijas kafijas, ko jau iecienījuši miljoniem cilvēku. Mūsu vispirktākās kafijas pupiņas ar nosaukumu Caprisette Fragrante ir arabica & robusta maisījums, kas iepriecinās tradicionālo kafijas garšu cienītājus. Šī gardā šķirne smaržo pēc zemesriekstu sviesta un lepojas ar saldām šokolādes konfekšu notīm. Smalkā valriekstu pēcgarša sniedz krāšņu noslēdzošo niansi.

Arabica un robusta maltā kafija

Jums mājās nav kafijas dzirnaviņas vai esat pārāk aizņemti, lai paši samaltu kafijas pupiņas? Neuztraucieties! Maltā kafija ir ērta alternatīva. Vienkārši paņemiet iepriekš samaltas pupiņas un uzreiz izmantojiet tās, lai pagatavotu savu iecienītāko dzērienu! Ja jums patīk kafija ar saldām piedevām (piemēram, cukuru, pienu vai krējumu), jums noteikti patiks arabica & robusta kombinācija. Šo duetu bieži izmanto, lai radītu bagātīgus, drosmīgus espresso maisījumus, līdzīgus tiem, kādus labprāt dzer itāļi. Mūsu Caprisette maltā kafija izceļas ar patīkamu aromātu un vieglu, augļainu garšu, kas ir ideāli piemērota gan melnās kafijas, gan piena kafijas dzērienu cienītājiem.

Specializētā kafija 

Ja runa ir par augstākās kvalitātes specializēto kafiju (specialty coffee), parasti jāizvēlas 100% arabikas kafijas pupiņas. Tomēr arvien lielāku popularitāti gūst arī specializētie kafijas maisījumi un tam ir pamatots iemesls! Kombinējot dažādu veidu kafijas pupiņas, ir iespējams panākt tādu garšu, kas nav pārāk izteikta nevienā no apgabaliem, padarot to īpaši universālu un piemērotu visdažādākajām pagatavošanas metodēm. Rezultātā kafija ir gan maiga, gan intensīva, ar skābuma noti un patīkamu rūgtuma niansi.

Kafijas kapsulas

Kafijas kapsulas izceļas ar plašu garšu klāstu. Neatkarīgi no tā, vai vēlaties baudīt spēcīgu espresso vai vieglu cappuccino, katram gadījumam ir pieejamas piemērotas kafijas kapsulas tieši jūsu gaumē. Tāpat kā jebkurš cits kafijas veids, arī kapsulas ir savstarpēji cieši saistītas ar tajās esošo kafijas pupiņu veidu. Ja espresso vai melnajā kafijā meklējat dažādas garšas, izvēlieties arabica pupiņu kapsulas: tās ir pazīstamas ar to, ka ir ļoti maigas un izsmalcinātas. Tomēr, ja meklējat izcilu līdzsvaru, kur arabica pupiņu dabisko saldumu līdzsvaro robusta spēcīgās notis, izvēlieties abu kafiju maisījumu. Mums ir plašs kafijas kapsulu klāsts, kas ir saderīgs ar populārākajiem kafijas automātiem, piemēram, Nespresso un NESCAFÉ Dolce Gusto. Kafijas Draugs piedāvā lielisku izvēli – CHiATO līnijas kafijas kapsulas, kurās ietilpst gards arabica & robusta kafijas maisījums.

ESE kafijas tabletes

Ir daudz veidu, kā baudīt lielisku espresso. Viens no ātrākajiem un vienkāršākajiem ir ESE kafijas tabletes. Viss, kas jums nepieciešams šai pagatavošanas metodei, ir ESE tablešu automāts un dažas gardas ESE tabletes! Šādas tabletes var būt pildītas ar 100% arabica vai ar arabica un robusta kombināciju. Kuru no tām izvēlēties? Tiem, kuri novērtē labi sabalansētu garšu, vislabāk derēs kapsulas ar arabica & robusta maisījumiem. Turklāt arabica un robusta kapsulas ir iecienītas itāļu stila kafijas cienītāju vidū, jo arabica piešķir dzērienam maigumu, savukārt robusta piešķir tam pilnīgāku garšu un gardu krēmīgumu.

Kafijas spilventiņi

Senseo kafijas spilventiņi šobrīd ir ļoti populāri: tie ir viegli lietojami un pieejami ar daudzām gardām garšām. Kafijas Draugs piedāvājumā ir plašs kafijas spilventiņu klāsts, tāpēc neatkarīgi no tā, vai esat melnās kafijas cienītāji vai piena dzērienu baudītāji, šajā kolekcijā noteikti atradīsiet kaut ko sev piemērotu. Tomēr neaizmirstiet, ka gala rezultāts ir atkarīgs no tā, ar kādām kafijas pupiņām kafijas spilventiņš ir pildīts. Ja dodat priekšroku īpaši aromātiskiem dzērieniem, izvēlieties kafijas spilventiņu ar tīru arabica kafiju. Ja vēlaties klasisku dzērienu ar krēmīgu konsistenci, izmēģiniet arabica un robusta maisījumus.

Šķīstošā kafija

Vai meklējat vienkāršu kafijas pagatavošanas veidu? Karsts ūdens un šķīstošā kafija – dzēriens ir gatavs! Neuztraucieties par tā garšu: arī šķīstošo kafiju jūs varat izvēlēties ar dažādām garšām, varat to baudīt maigu, vai arī izvēlēties izteiktākas garšas maisījumu. Lai pieņemtu pareizo lēmumu, vienkārši ļaujiet sev vadīties pēc pupiņu šķirnes. Šķīstošā kafija parasti ir arabica un robusta maisījums. Robusta kafijā ir divreiz vairāk kofeīna nekā arabica kafijā, tāpēc šī kombinācija ir ideāli piemērota tiem, kuriem garšo spēcīga un intensīva kafija – tieši tas, ko meklē melnās kafijas cienītāji!

Bezkofeīna kafija 

Vēlaties izbaudīt kafiju, taču ierobežot kofeīna patēriņu? Bezkofeīna kafija ir fantastisks risinājums! To gatavo, izmantojot parastas kafijas pupiņas, no kurām ir izvadīts kofeīns. Runājot par garšu, tā joprojām ir atkarīga no pupiņu šķirnes. 100% Arabica ir pazīstama ar savām ziedu un augļu garšas notīm, kā arī īpašo aromātiskumu. Robusta pupiņām, no otras puses, ir drosmīgāka un nedaudz rūgtāka garša. Labā ziņa ir tā, ka šīs divas šķirnes labi sader kopā! Tiem, kuri izvairās no kofeīna, Kafijas Draugs ir radījis unikālu kafijas maisījumu Caprisette Lullaby Decaf: augstas kvalitātes arabica & robusta kafijas pupiņas, kuras nāk no Brazīlijas, Gvatemalas un Indijas reģioniem. Rezultāts ir maiga, aromātiska kafija ar saldām Indijas riekstu notīm, kā arī smalku kakao un koksnes niansi.

Arabica un robusta maisījumi dažādām pagatavošanas metodēm

Ideālas kafijas pagatavošana ietver ne tikai pareizās kafijas pupiņu šķirnes izvēli. Jums jādomā arī par to, kā to pagatavosiet. Pagatavošanas metodes iedalās divās galvenajās kategorijās: espresso un filtrēšanas metodēs. Eksperimentējot ar dažādiem paņēmieniem, jūs atklāsiet, ka katra metode atklāj atšķirīgas kafijas garšas un īpašības.

Filtra kafija ir nemainīgi iecienīta starp tiem, kuriem kafijas pagatavošana ir kļuvusi par ikdienas rituālu. Neatkarīgi no tā, vai jūs labprāt izmantojat praktiskākus rīkus, kā, piemēram, Chemex, French press kannas, AeroPress, cold brew kafijas pagatavotājus un kafijas filtrus, vai tādas automatizētās ierīces, kā kafijas automātus ar filtru, ir daudz veidu, kā pagatavot gardu filtra kafiju. Tomēr ne viss ir atkarīgs tikai no pagatavošanas metodes – būtiska ir arī pati kafija. Tāpat kā citus kafijas veidus, arī filtrētos dzērienus var pagatavot, izmantojot dažādu veidu kafijas pupiņas. Tomēr, ja esat iecienījuši arabica un robusta maisījumus, filtra kafijas pagatavošana var likt nedaudz vilties: kafijas pupiņu maisījumi parasti nav īpaši saderīgi ar filtrēšanas metodēm. Ilgāks pagatavošanas laiks un zemāks gatavošanas spiediens atklāj jūsu kafijas pupiņu smalkākās nianses, tostarp robusta pupiņām raksturīgo rūgtumu. Tāpēc tīra arabica noteikti ir labākais veids, kā pagatavot filtrētu kafiju. Tā ir maigāka, mazāk rūgta, ar mazāku kofeīna saturu un ar daudzām unikālām garšām, kas ir tieši tas, kas ir labas filtrētas kafijas pamatā.

Kādam patīk maigāka garša, savukārt citiem – intensīva, rūgta kafija. Kafija automātiskajam automātam, espresso automātam un moka kannām piedāvā pēdējo no minētajiem. Meklējot šīm pagatavošanas metodēm piemērotu kafiju, pievērsiet uzmanību tam, vai jūsu iecienītā kafija ir 100% arabica vai arabica un robusta maisījums. Arabica kafijas pupiņas var lepoties ar plašu garšas daudzveidību, un tām raksturīgas drosmīgākas notis. Robusta, savukārt, ir diezgan rūgta, un tai ir lielāks kofeīna saturs. Tiem, kuri meklē visdažādāko espresso vai melno kafiju, vajadzētu izvēlēties 100% arabica pupiņas, savukārt sabalansētu garšu cienītājiem būtu ieteicams izvēlēties arabica un robusta maisījumus.

Kafijas komplekti

Robustas kafijai ir aptuveni 30 dažādu garšas nošu, bet arabica kafijai – līdz pat 1000. Vai vēlaties nogaršot tās visas? Kafijas komplekti ar arabica un robusta maisījumiem ir lieliski piemēroti tiem, kuri vēlas ienirt dažādu kafijas garšu pasaulē. Iegādājoties šādu komplektu, jūs varēsiet izbaudīt gan vieglu, augļainu arabica pupiņu garšu, gan dziļākus un bagātīgākus robusta pupiņu akcentus. Turklāt kafijas maisījumu komplekti ļauj daudz vieglāk eksperimentēt un atklāt savu iecienītāko šķirni.

Vēlaties uzdot jautājumu?

Nepieciešama palīdzība – piemērota kafija tieši jums? Nekādu problēmu! Vienkārši sazinieties ar mums, zvanot vai rakstot e-pastu, kad vien rodas vēlēšanās. Varbūt vēlaties parunāties par kafiju pie gardas tasītes? Tad iegriezieties kādā no mūsu fiziskajiem veikaliem un satieciet mūsu konsultantus uz vietas!