Limitētas sērijas kafijas pupiņas Coffee of the Year 2024 Peach Fuzz, 200 g

Ir centrālajā noliktavā (pieejams interneta veikalā).
Piegāde var aizņemt 1 – 3 darba dienas *93% pasūtījumu tiek piegādāti nākamajā dienā.
Apmeklējiet mūsu fiziskos veikalus

Informācija

Šī kafija, kas veltīta tonim ar nosaukumu Peach Fuzz (latv. persiku pūciņas), kurš tagad pazīstams kā 2024. gada krāsa, ir apstrādāta absolūti unikālā veidā, ko sauc par persiku līdzfermentāciju. Vai esat viens no tiem cilvēkiem, kuriem ir grūti sajust uz kafijas iepakojuma norādītās garšas notis? Šajā gadījumā jūs varat mums uzticēties: šī kafija noteikti būs izņēmums. Pateicoties īpašajai apstrādes metodei, kafija pēc pagatavošanas atklāj dabiskas persiku nektāra, eksotiskā mango un saldās karameles garšas. Šāda dzēriena malkošana var likt aizdomāties, vai tā patiešām ir kafija, ko dzerat!

Šī limitētās sērijas kafija ir sasniegusi mūs no Kolumbijas Huilas reģiona, kur atrodas “Monteblanco” kafijas audzētava. Audzētavas īpašnieks Rodrigo Sančess jau gadiem ilgi eksperimentē ar inovatīvām apstrādes metodēm, cenšoties radīt patiesi nepārspējamas garšas. Viņš ir arī guvis lieliskus panākumus: Rodrigo centieni ir novērtēti ar vairākiem apbalvojumiem!

Unikāla pārstrādes metode: persiku līdzfermentācija.

Kafijas apstrāde, pievienojot kafijas maisījumam augļus, ir salīdzinoši jauns izgudrojums, kas jau ir piesaistījis tūkstošiem kafijas mīļu ziņkāri visā pasaulē un ir iepriecinājis simtiem garšas kārpiņu. Jūs vaicāsiet, kā tas tiek panākts?

Rodrigo Sančess šim īpašajam maisījumam ir izvēlējies Bourbon un Caturra arabikas kafijas šķirnes, pateicoties to daudzpusīgumam un dabiski spilgtajam saldumam.Tieši šis saldums rada ideālus apstākļus dažādu mikroorganismu, piemēram, Lactobacillus un Saccharomyces cerevisiae, darbam fermentācijas procesā.

Pirms pārstrādes uzsākšanas šie mikroorganismi (iegūti no kafijas augiem, kas aug turpat īpašumā) tiek sajaukti ar persikiem, citiem tropu augļiem un augļu nektāru. Šo augļu šķīdumu pēc tam atstāj fermentēties 8 dienas, līdz tiek sasniegta atbilstoša Briksa grādu koncentrācija un nepieciešamā pH vērtība.

Ar rokām rūpīgi novākto kafiju sajauc ar nektāra šķīdumu un tur slēgtā traukā 150 stundas. Visa procesa laikā tiek uzraudzīti Briksa grādi un pH vērtība, nodrošinot, ka tiek uzturēti pareizie apstākļi, lai attīstītos saldums un tropisko augļu notis.

Visbeidzot pupiņas tiek žāvētas saulē, līdz tiek sasniegts ideālais mitruma saturs 10-11 %, un tad tās tiek grauzdētas!

*****

Valsts | Kolumbija

Reģions | Huila

Saimniecība | “Monteblanco” īpašums, ko pārvalda Rodrigo Sančess

Augstums virs jūras līmeņa | 1730 m

Arabikas šķirnes | Bourbon, Caturra

Process | Mazgāšana, persiku līdzfermentācija

Grauzdēšanas profils | Vidēja

Aromātu palete | Persiki, mango, karamele

Ieteicamās pagatavošanas metodes: visas pagatavošanas metodes, tostarp espresso.

Sastāvs: grauzdētas kafijas pupiņas.

Uzglabāšanas apstākļi: uzglabāt noslēgtu tumšā, sausā un vēsā vietā.

Specifikācijas

Izcelsmes valsts:

Specifikācijas

Vispārīgi

Kafija tips
Ražotājs
Izcelsmes valsts

Izmēri un svars

Svars

Piegāde

Centrālajā noliktavā (pieejams interneta veikalā)
Pieejams
Lastādijas iela 4, Rīga
Pieejams
Ieriķu iela 3, T/C "Domina Shopping", Rīga
Pieejams
Latgales iela 257, T/C "Akropole", Rīga
Izpārdots

Papildu informācija

Vai šī kafija ir aromatizēta?
Vai fermentācija ar persikiem ir eksperimentāla apstrādes metode?
Vai šī kafija ir ļoti skāba?
Kā pagatavot šo kafiju?
Vai šajā kafijā būs jūtama persiku garša?

Atsauksmes

5.00
6 atsauksmes
100%
0%
0%
0%
0%
  1. Raimonds

    Parasti izvairos no specialitātes kafijas pirkšanas Kafijas Draugs veikalos, kad plānoju taisīt filtra kafiju, jo visbiežāk grauzdējums ir par tumšu un ir orientēts uz espresso aparātiem. Tomēr šis ir izņēmums. Lai arī grauzdējums ir vairāk uz tumšo pusi, garša ir tik piesātināta, ka to nav iespējams noslāpēt. Ja patīk skābenas kafijas ar saldenu pēcgaršu, tad iesaku šo izmēģināt. Būtu forši ja nākotnē būtu vel vairāk augļu fermentācijas variantu 🙂

  2. Jānis

    Lieliski garšo kā filtrēta kafija vai ledus kafija, no tās var pagatavot kārtīgu espresso – ļoti spilgta un atsvaidzinoša!

  3. Dana

    Neko līdzīgu neesmu izmēģinājusi! Ļoti augļaina, bet nav skābena. Neesmu pārliecināta, vai tā patiešām ir persiku garša, bet noteikti ir kaut kas līdzīgs. Paldies!

  4. Diāna B.

    Var sajust persiku smaržu!

  5. Matīss G.

    Iepriekš neesmu mēģinājis neko līdzīgu, paldies par šo pieredzi, es absolūti izbaaaaudīju to

Pastāstiet mums vairāk par precēm vai pakalpojumiem, kas iegādāti vietnē Kafijas Draugs. Jūsu viedoklis ir nozīmīgs!