Limitētas sērijas maltā kafija Coffee of the Year 2024 Peach Fuzz, 200 g

13.99 

Ir centrālajā noliktavā (pieejams interneta veikalā).
Piegāde var aizņemt 1 – 3 darba dienas *93% pasūtījumu tiek piegādāti nākamajā dienā.

Informācija

Šī kafija, kas veltīta tonim ar nosaukumu Peach Fuzz (latv. persiku pūciņas), kurš tagad pazīstams kā 2024. gada krāsa, ir apstrādāta absolūti unikālā veidā, ko sauc par persiku līdzfermentāciju. Vai esat viens no tiem cilvēkiem, kuriem ir grūti sajust uz kafijas iepakojuma norādītās garšas notis? Šajā gadījumā jūs varat mums uzticēties: šī kafija noteikti būs izņēmums. Pateicoties īpašajai apstrādes metodei, kafija pēc pagatavošanas atklāj dabiskas persiku nektāra, eksotiskā mango un saldās karameles garšas. Šāda dzēriena malkošana var likt aizdomāties, vai tā patiešām ir kafija, ko dzerat!

Šī limitētās sērijas kafija ir sasniegusi mūs no Kolumbijas Huilas reģiona, kur atrodas “Monteblanco” kafijas audzētava. Audzētavas īpašnieks Rodrigo Sančess jau gadiem ilgi eksperimentē ar inovatīvām apstrādes metodēm, cenšoties radīt patiesi nepārspējamas garšas. Viņš ir arī guvis lieliskus panākumus: Rodrigo centieni ir novērtēti ar vairākiem apbalvojumiem!

Unikāla pārstrādes metode: persiku līdzfermentācija.

Kafijas apstrāde, pievienojot kafijas maisījumam augļus, ir salīdzinoši jauns izgudrojums, kas jau ir piesaistījis tūkstošiem kafijas mīļu ziņkāri visā pasaulē un ir iepriecinājis simtiem garšas kārpiņu. Jūs vaicāsiet, kā tas tiek panākts?

Rodrigo Sančess šim īpašajam maisījumam ir izvēlējies Bourbon un Caturra arabikas kafijas šķirnes, pateicoties to daudzpusīgumam un dabiski spilgtajam saldumam.Tieši šis saldums rada ideālus apstākļus dažādu mikroorganismu, piemēram, Lactobacillus un Saccharomyces cerevisiae, darbam fermentācijas procesā.

Pirms pārstrādes uzsākšanas šie mikroorganismi (iegūti no kafijas augiem, kas aug turpat īpašumā) tiek sajaukti ar persikiem, citiem tropu augļiem un augļu nektāru. Šo augļu šķīdumu pēc tam atstāj fermentēties 8 dienas, līdz tiek sasniegta atbilstoša Briksa grādu koncentrācija un nepieciešamā pH vērtība.

Ar rokām rūpīgi novākto kafiju sajauc ar nektāra šķīdumu un tur slēgtā traukā 150 stundas. Visa procesa laikā tiek uzraudzīti Briksa grādi un pH vērtība, nodrošinot, ka tiek uzturēti pareizie apstākļi, lai attīstītos saldums un tropisko augļu notis.

Visbeidzot pupiņas tiek žāvētas saulē, līdz tiek sasniegts ideālais mitruma saturs 10-11 %, un tad tās tiek grauzdētas!

*****

Valsts | Kolumbija

Reģions | Huila

Saimniecība | “Monteblanco” īpašums, ko pārvalda Rodrigo Sančess

Augstums virs jūras līmeņa | 1730 m

Arabikas šķirnes | Bourbon, Caturra

Process | Mazgāšana, persiku līdzfermentācija

Grauzdēšanas profils | Vidēja

Aromātu palete | Persiki, mango, karamele

Ieteicamās pagatavošanas metodes: visas manuālās pagatavošanas ierīces (V60, Chemex u.c.), ka arī gatavošana uzreiz tasītē.

Sastāvs: grauzdētas maltas kafijas pupiņas.

Uzglabāšanas apstākļi: uzglabāt noslēgtu tumšā, sausā un vēsā vietā.

Papildu informācija

Izcelsmes valsts:

Specifikācijas

Vispārīgi

Kafija tips
Ražotājs
Izcelsmes valsts

Izmēri un svars

Svars

Lietošana un apkope

Vai šī kafija ir aromatizēta?

Šī kafija nesatur mākslīgos aromatizētājus. Tās unikālā garša ir pilnīgi dabisks process, kas rodas, apstrādājot zaļās kafijas pupiņas ar īpašu šķīdumu, kura sastāvā ir persiki, tropu augļi, nektārs un īpaši mikroorganismi, ko ieguvuši kafijas audzētāji (detalizētāku informāciju iespējams aplūkot šīs unikālās kafijas aprakstā, kas pieejams mūsu interneta veikalā).

Vai fermentācija ar persikiem ir eksperimentāla apstrādes metode?

Mūsdienās kafijas audzētāji nepārtraukti meklē jaunas, unikālas apstrādes metodes, kas ļauj izcelt noteiktas garšas nianses vai pat radīt tās no jauna. Viena no jaunākajām tendencēm ir fermentācija, kas ietver zaļo kafijas pupiņu apstrādi ar dažādu mikroorganismu palīdzību. Kafijas fermentācijas jomā vadošā loma pieder Rodrigo Sančesam (Rodrigo Sanchez), ievērojamam kafijas audzētājam, kura veikumu augstu novērtējuši kafijas cienītāji. Lai gan šī apstrādes metode joprojām tiek uzskatīta par eksperimentālu, pēdējā laikā tā kļūst ar vien populārāka visā pasaulē.

Vai šī kafija ir ļoti skāba?

Šai kafijai piemīt saldas tropisko augļu notis, ko rada unikāla apstrādes metode, ko sauc par fermentāciju ar persikiem. Atšķirīgas pagatavošanas metodes rada atšķirīgu salduma līmeni, tāpēc droši eksperimentējiet un atklājiet sev piemērotāko!

Kā pagatavot šo kafiju?

Šai kafijai ir gan vidējums malums, gan grauzdējums, tāpēc tā ir piemērota visiem kafijas automātiem ar filtru, pilienveida kafijas pagatavotājiem, kā arī vienkārši pagatavošanai pa tiešo tasītē. Tā garšo labi gan karstā, gan aukstā veidā! Dažādi pagatavošanas rīki spēj atklāt atšķirīgas garšas, tāpēc nebaidieties eksperimentēt un aplūkojiet šīs unikālās kafijas neparasto garšu paleti.

Vai šajā kafijā būs jūtama persiku garša?

Mēs esam pilnīgi pārliecināti, ka jūs tos jutīsiet! Kāpēc mēs esam tik pārliecināti? Nu, parastās specialitātes kafijas parasti izceļas ar smalku garšu. Lai gan uz iepakojuma ir norādītas konkrētas notis, tās bieži vien ir ļoti maigas, kas nozīmē, ka daži nespēj tās sajust vai atpazīt. Tomēr šī kafija ir savādāka! Tās garšas tiek iegūtas, izmantojot unikālu apstrādes metodi, kas ietver zaļo kafijas pupiņu fermentāciju ar persikiem un citiem tropu augļiem, kas nodrošina spilgtu augļu garšu. P.S. Katru reizi, kad mēs pagatavojam kafiju mūsu veikalā vai birojā, mēs pamanām kafijas cienītājus, kuri steidzas, lai to nobaudītu… Mēs nevaram vien sagaidīt, kad arī jūs to varēsiet pamēģināt: pēc tam, kad būsiet to izdarījuši, noteikti padalieties ar savām domām!

Atsauksmes

0
0 atsauksmes
0%
0%
0%
0%
0%

Pašlaik atsauksmju nav.

Uzraksti atsauksmi pirmais par “Limitētas sērijas maltā kafija Coffee of the Year 2024 Peach Fuzz, 200 g”