d.
h.
min.
sek. vēl palikušas
Sarkanvīna aromāts piepilda gaisu un drīz vien to papildina neticami smaržīgās kanēļa, karameles un dedzināta cukura notis. Atgādina karstvīnu, vai ne tā?
Lidojot virs Sumatras salā esošā Gajo reģiona augstienēm, zem tām var redzēt neparastu kafijas augu joslu, ko ieskauj krāšņas ainavas un ko baro unikālais salas klimats. Vietējie lauksaimnieki novāc ķiršus, kas aug uz šiem sulīgajiem augiem, un pēc tam tos pārstrādā, izmantojot vietējo apstrādes metodi, ko sauc par Giling Basah. Pēc fermentācijas un mazgāšanas pupiņas netiek pilnībā izžāvētas: tā vietā, kamēr tās vēl ir mitras (aptuveni 25-30 % mitruma), tās tiek lobītas, izmantojot īpašas mašīnas, un tikai tad tiek atļauts pabeigt žāvēšanas procesu. Tādējādi tiek iegūts mazāk skābenuma, bet kopumā intensīvāka kafija, un tieši ar šādu garšas profilu mūsdienās ir pazīstamas Indonēzijas šķirnes.
Izcelsmes valsts | Indonēzija
Reģions | Sumatra, Ačeha, Gayo
Ražotājs | Koptan Gayo Beseri Cooperative
Augstums virs jūras līmeņa | 1450-1700 m
Arabikas šķirne | Tim tim, Ateng
Apstrāde | Giling Basah
Grauzdēšanas profils | Tumšs
SCA novērtējums | 84 punkti no 100
Aromātu palete | Sarkanvīns, brūnais cukurs, kanēlis
Ieteicamās pagatavošanas metodes: visi manuālie kafijas gatavošanas rīki (V60, Chemex u. c.) un apliešana krūzē.
Sastāvs: malta grauzdēta kafija.
Uzglabāšanas ieteikums: uzglabāt iepakojumu noslēgtu tumšā, sausā un vēsā vietā.
Lietuva
100% Arabika, Specializētā kafija
Maltā kafija
Vienas izcelsmes
Kafijas Draugs
Indonēzija, Sumatra
Vidējs
84.0000
Wet-hulled / Giling Basah
Citi
50 g
Pašlaik atsauksmju nav.
Tavs komentārs
Vārds
E-pasta