Bezkofeīna kafija

Filter
Atlasītie filtri
Ražotājs
Tips
Tips
Tips
Tips
Tips
Lietojamās kafijas veids
Pagatavojamie dzērieni
Kafijas raksturojums
Grauzdējuma līmenis
Piemērots aparātiem
Putu veidotāja tips
Kafijas pupiņu veids
Kafijas izcelsmes reģions
Kafija tips
Kafijas pupiņu tvertne
Vadības tips
Tilpums
Arabikas pasuga
Dzirnaviņu tips
Apstrāde
Papildfunkcijas
Piena tvertne
Sērija
Sērija
Kafijas kapsulā ir
Ūdens tvertnes tilpums
SCA novērtējums
Ekrāns
Smart app
Tasīšu sildītājs
Īpašības
Porciju izmērs
Veids
Porciju izvēle melnai kafijai
Porciju izvēle kafijai ar pienu
Piemērots
Priekš
Dzērienu porciju daudzums
Siltuma noturība līdz
Funkcijas
Kafijas dzirnaviņu tips
Dzērieni ar pienu
Saglabātie profili
Pupiņu tvertņu skaits
Dzēriena recepte
Dzirnaviņu konstrukcija
Moka kanniņas ietilpība
Daudzums
Izmanto
Kofeīna samazināšanas metode
Leteicamo tasīšu skaits dienā
Produktu skaits komplektā
Šokolādes tips
Pieslēgums ūdens padevei
Šokolādes veids
Garšas ceļvedis
Cikli
Lietotāju izveidotās receptes
Grupu skaits
Zobratu diametrs
Programmējams malšanas laiks
Zīmoli
Iebūvētas dzirnaviņas
PID temperatūras regulators
Spiediena kontrole
Karstā ūdens sprausla
Tips
Cena
Akcijas
10 Lietas

Par bezkofeīna kafiju

Kafija bez kofeīna ir kafijas veids, kas strauji iegūst popularitāti ne tikai Kafijas Draugu vidū, bet visā pasaulē. Cilvēkiem parasti ir diezgan augsta kofeīna tolerance (veselam pieaugušajam ieteicamā maksimālā kafijas deva ir 4 standarta (240 ml) krūzes dienā), tāpēc joprojām vispopulārākā ir parastā kafija ar kofeīnu. Tomēr ir acīmredzami, ka pieaug to cilvēku skaits, kuri izvēlas kafiju bez kofeīna. Tie ir kafijas cienītāji, kam dažādu iemeslu dēļ jāierobežo kofeīna patēriņš: tie, kas cieš no dažādām veselības problēmām, grūtnieces, sievietes, kas baro bērnu ar krūti, cilvēki, kas ir jutīgi pret kofeīnu, un tie, kam ir tendence pārsniegt kofeīna dienas devu, bet kas tomēr vēlas baudīt kafijas garšu. Galu galā nav svarīgi, kāpēc jūs interesē šī kafija – Kafijas Drauga sortimentā jūs atradīsiet augstākās kvalitātes bezkofeīna produktus. Bet vispirms aicinām uzzināt, kā parastā kafija kļūst par kafiju bez kofeīna.

Drošas un mūsdienīgas kofeīna atdalīšanas metodes

Pirms sākam runāt par kofeīna atdalīšanas metodēm, vispirms ir vērts iepazīties ar pašu kofeīnu un tā iedarbību. Tiem, kas vēlas uzzināt vairāk, iesakām izlasīt rakstus šeit un šeit. Mūsdienīgai un pilnīgi drošai kofeīna atdalīšanai no kafijas pupiņām parasti tiek izmantota kāda no trijām metodēm – šķīdinātāji, CO2 vai Swiss Water Process metode. Ir vērts zināt, ka šīs metodes ir pilnīgi drošas, uz tām attiecas stingri noteikumi un kontrole. Stingrās ES pārtikas prasības vienkārši neļauj tirgū nonākt produktiem, par kuriem ir kaut vai vismazākās aizdomas par kvalitāti. Tāpēc Kafijas Drauga sortimentā jūs atradīsiet produktus, no kuriem kofeīns atdalīts, izmantojot tikai drošākās metodes, kas nodrošina visaugstākās kvalitātes kafiju. Pēc kofeīna atdalīšanas metodēm var klasificēt pašu kafiju.

Kofeīna atdalīšana, izmantojot šķīdinātājus

Tas ir veids, kā kafija zaudē kofeīnu, izmantojot īpašus šķīdinātājus. Visbiežāk izmantotais šķīdinātājs ir metilēnhlorīds. Vispirms zaļas kafijas pupiņas mērcē ūdenī, lai atvieglotu kofeīna izdalīšanos. Pēc tam kofeīnu ar šķīdinātāja palīdzību no kafijas pupiņām. Svarīgi – nepastāv iespēja, ka grauzdētajās kafijas pupiņās varētu palikt šķīdinātāja atliekas. Jo īpaši tāpēc, ka pēc saskares ar šķīdinātāju pupiņas rūpīgi skalo, pēc tam seko grauzdēšana, kuras laikā temperatūra ir tik augsta, ka šķīdinātājs nevar palikt neiztvaikojis. Turklāt, kā jau minēts, kafija pastāvīgi tiek pakļauta stingrai kvalitātes kontrolei.

Kofeīna atdalīšana ar CO2

Otrs veids – kad kafija zaudē kofeīnu dabiskā oglekļa dioksīda dēļ. Šajā metodē kafiju apstrādā ar sašķidrinātu gāzi, kas darbojas kā šķīdinātājs un no pupiņām izvada tikai kofeīna molekulas. Pēc tam CO2 kopā ar kofeīnu tiek izsūknēts un pārvietots uz citu tvertni. Visbeidzot kofeīns tiek atdalīts no gāzes. To atkal var izmantot kofeīna atdalīšanai, un kofeīnu, kas jau iegūts no pupiņām, izmanto citiem mērķiem (farmācijā, enerģijas dzērienu ražošanā utt.). Šī metode ir diezgan jauna un joprojām ir ļoti dārga. Tāpēc to izmanto tikai lielie kafijas ražotāji. Tādā veidā tiek radīta maiga kafijas garša, tā tiek uzskatīta par organisku un ļauj saglabāt pupiņu labākās īpašības.

Swiss Water Process kofeīna atdalīšanas metode

Trešais veids – kad kofeīns tiek atdalīts no kafijas, izmantojot ūdeni un zaļās kafijas ekstraktu. Šo metodi tā sauc tieši tāpēc, ka tā tika izstrādāta Šveicē. Vēl zaļās kafijas pupiņas iemērc siltā ūdenī – tad sāk šķīst kofeīns un garšas daļiņas. Šo šķidrumu (tas jau ir ūdens ar zaļās kafijas ekstraktu) izmanto nākamajai kafijas partijai – šajā gadījumā kofeīns izšķīst, taču garšas daļiņas paliek kafijā, jo ūdens ar tām jau ir piepildīts. Tas pilnībā izšķīdina kofeīnu (līdz 99%), bet kafija nezaudē savas garšas īpašības. Šī maigā un izsmalcinātā metode tiek izmantota, lai atdalītu kofeīnu tikai no īpaši augstas kvalitātes kafijas pupiņām. Specializētā kafija ar kofeīnu izceļas ar lieliskām garšas īpašībām, tāpēc tai tiek pievērsta īpaša uzmanība arī tad, ja plānots no tās atdalīt kofeīnu.  

Kafija bez kofeīna Kafijas Drauga sortimentā

Pieaugot bezkofeīna kafijas pieprasījumam un popularitātei, kafijas ražotāji visā pasaulē arvien vairāk papildina savu sortimentu ar šāda veida kafiju. Kafijas Draugs rūpīgi atlasa produktus savam sortimentam, tāpēc te atradīsiet tikai augstākās kvalitātes bezkofeīna kafiju. Labā ziņa ir tā, ka bezkofeīna kafijas dēļ nebūs jāmaina savi ieradumi – bezkofeīna kafiju var iegādāties labi zināmos un populāros veidos: gan kafijas pupiņas, gan malto kafiju vai kafijas kapsulas un spilventiņu.  

Kafijas pupiņas bez kofeīna

Tie, kas vēlas izjust maksimālu kafijas dzeršanas prieku, zina, ka bezkofeīna kafijas pupiņas – tas ir vislielākais aromāta un garšas potenciāls. Mūsu klientu vislabāk novērtētā Kafijas Drauga bezkofeīna kafija ir specializētās kafijas pupiņas Colombia Decaf Excelso. Audzēta slavenajā Huilas reģionā Kolumbijā un apstrādāta ar vislabāk novērtēto Swiss Water Process® metodi. Pateicoties izcilajai kvalitātei un garšai, kafija ir marķēta ar Specialty zīmi. Tās vērtējums SCA reitingu skalā ir 87,5 punkti no 100. Kafija atklāj šokolādes un karameļu notis, ko papildina atsvaidzinoša ābolskābe un citronskābe.

Vēl vienas populāras augstākās kvalitātes kafijas pupiņas bez kofeīna ir no mūsu ilggadējā partnera – Beļģijas grauzdētāja Charles Liégeois “Della Notte”. Šai spēcīgajai, ķermeniskajai Brazīlijas kafijai raksturīgas riekstu un kakao notis ar smalkām sarkano augļu notīm. Kofeīns no pupiņām tiek atdalīts dabiskā veidā – izmantojot CO2 metodi.

Tiem, kas varbūt nevēlas pilnībā atteikties no kofeīna, tikai grib samazināt kofeīna uzņemšanu, iesakām pievērst uzmanību Goat Story īpašajam kafijas pupiņu maisījumam “Fifty-Fifty”. Tās ir specializētās kafijas pupiņas ar samazinātu kafijas saturu – puse maisījuma ir specializētās pupiņas ar kofeīnu, otra puse ir bez kofeīna. Tas ir lielisks vidusceļš starp kafiju ar kofeīnu un bez kofeīna!

Malta kafija bez kofeīna

Populārākā Kafijas Drauga maltā kafija bez kofeīna ir beļģu Charles Liégeois “Discret Deca”. Kafija ar tās intensīvo aromātu un ārkārtīgi sabalansēto garšu patiks tradicionālās kafijas garšas cienītājiem. Šajā maisījumā izmantotā Brazīlijas kafija piešķir garšvielu un grauzdētu pārslu notis. Bet tiem, kas ciena bioloģiskos produktus, varam piedāvāt alternatīvu šai kafijai – Charles Liégeois “Mano Mano Discret Déca”. Kofeīns abām kafijām atdalīts ar dabisko CO2 metodi.

Mūsu sortimentā atradīsiet arī īpaši mokas kannai paredzētu malto kafiju bez kofeīna – Bialetti “Perfetto Moka Decaf”. Tā ir īpaša tāpēc, ka paredzēta tieši šāda veida kafijas kannām. Šajā maisījumā dominē Brazīlijas kafija. Gatavajam dzērienam ir maiga garša, patīkams aromāts, bet pietiekami spēcīga struktūra. 

Kafijas kapsulas bez kofeīna

Tiem, kas dzer kapsulu kafiju, vajadzētu priecāties, jo bezkofeīna kafijas kapsulas strauji gūst popularitāti un to izvēle kļūst arvien plašāka. Iecienītā Charles Liégeois “Discret Deca” pieejama arī kapsulu formā – Dolce Gusto® aparātiem paredzētās kapsulas Charles Liégeois “Discret Deca” un Nespresso kafijas aparātiem paredzētās Charles Liégeois “Discret Deca” kapsulas.

Tiesa gan, Nespresso fani mūsu sortimentā atradīs arī jaunās bezkofeīna kafijas kapsulas – itāļu Caffe Barzini un inovatīvās Verum kapsulas. Caffe Barzini “Decaf” ir īsta itāļu kafija, vidēji ķermeniska, brīnišķīgi krēmīga, ar sarkano augļu un kakao garšu. Savukārt Verum piedāvā divu veidu kapsulas. Verum “Dély Beauty” ir papildinātas ar Verisol kolagēnu, AnaGain, vitamīniem B3, B8 un selēnu, kam ir pierādīta pozitīva ietekme – mirdzoša āda, stipri nagi un matu spīdums. Bet Verum “Dély Energize” bagātinātas ne tikai ar B vitamīniem, bet arī ar žeņšeņa, alpīnijas un auzu salmu ekstraktiem, un sniegs enerģiju visai dienai.

Kafijas spilventiņi bez kofeīna

Kafijas Drauga sortimentā izvēle ir arī tiem, kas mājās tiek izmantoti spilventiņu kafijas aparāti. Mūsu piedāvājums jums – Coffee Premium “Decaf”. Šie kafijas spilventiņi ir ārkārtīgi aromātiski – jūtams patīkams garšvielu un vaniļas aromāts. Tā ir viegla kafija ar maigu garšu. Kofeīns tika atdalīts, izmantojot dabisko un augsti vērtēto CO2 metodi.

Mēs priecājamies jums piedāvāt labu un gardu kafiju bez kofeīna. Lai labi garšo!