Specializētā kafija (Specialty coffee)

Par Black Crow White Pigeon kafiju
Vai kādreiz esat aizdomājušies, kādi stāsti slēpjas aiz kafijas tasītes? Black Crow White Pigeon, viena no Kafijas Drauga kafijas līnijām, iepazīstina ar stāstiem par unikālām kafijām. Black Crow un White Pigeon ir šī stāsta galvenie varoņi, kuri ir gatavi aizvest jūs ceļojumā un atklāt no tumšām, dziļām zemes notīm līdz pat viegliem, smalkiem aromātiem. Katrai kafijai no šīs līnijas ir veltīta nodaļa, kas numurēta no 1 līdz 24. Droši sāciet ar sevis izvēlēto nodaļu un uzziniet, kur tā jūs aizvedīs! Vislabākais ir tas, ka šī stāsta varoņi būsiet jūs. Jūsu izvēlētā pagatavošanas metode nosaka to, kādas garšas būs sajūtamas, un tieši tas padara katru kafijas tasīti atšķirīgu.Black Crow White Pigeon specializētā kafija
Kafija ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa miljoniem cilvēku visā pasaulē, tāpēc katra Kafijas Draugs kafija ir veidota tā, lai kļūtu par lielisku sabiedroto jūsu ikdienas gaitās. Caprisette aizvedīs jūs maigākā garšu ceļojumā, savukārt Parallel atklās skaidru un izteiktu garšu... Tomēr, ja vēlaties ko jaunu un aizraujošu, Black Crow White Pigeon kafija neapšaubāmi būs ideāla izvēle. Neatkarīgi no tā, vai esat jaunpienācēji kafijas pagatavošanā vai jau pieredzējuši kafijas eksperti, varat būt droši, ka šis produktu klāsts nodrošina augstākās kvalitātes kafiju. Black Crow White Pigeon kafija sastāv no specializētām arabikas kafijas pupiņām, kuras nekad netiek sajauktas ar citām šķirnēm, lai atklātu katras kafijas atšķirīgās īpašības. Ja vēlaties izbaudīt vislabāko iespējamo garšu, mēs iesakām baudīt katru kafiju au naturel - bez jebkādām papildu piedevām. Jūs uzzināsiet, ka specializētā kafija (specialty coffee) sastāda tikai 10% no visas pasaulē saražotās kafijas. Tā tiek vērtēta pēc īpaši izstrādātas Specializētās Kafijas Asociācijas skalas. Katra Black Crow White Pigeon līnijas šķirne ir saņēmusi no 80 līdz 88 punktiem. Šis ir uzskatāms par patiešām augstu vērtējumu: specializēto šķirņu kategorijā kafija, kas tiek novērtēta ar 85 līdz 88 punktiem, tiek uzskatīta par izcilu, savukārt šķirnes ar 80 līdz 84,99 punktiem tiek klasificētas kā ļoti labas. Būtībā, jo augstāks novērtējums, jo iespaidīgāka un unikālāka garša! Ja vēlaties atklāt dažādu valstu un kafijas šķirņu unikālās garšas, Black Crow White Pigeon kafija būs lieliska izvēle! Šajā klāstā ietilpst dažādas kafijas pupiņas un maltā kafija, kas piemērotas jebkurai gaumei. Katrai kafijai piemīt savs unikālais stāsts: sākot no kafijas koka iestādīšanas un līdz pat tās nonākšanai jūsu tasītē.Kāpēc Black Crow White Pigeon kafija ir tik īpaša?
Visas Black Crow White Pigeon klāstā ietvertās kafijas ar mīlestību tiek audzētas neparastā vidē un unikālos apstākļos. To garšu un vispārējo kvalitāti nosaka augsne un mikroklimats. Turklāt šīs šķirnes tiek audzētas pasaules virsotnēs, proti, dažādu valstu augstienēs, kur norit lēnāks nogatavošanās process, tādējādi ļaujot attīstīties komplicētākām garšām. Lai gan katra Black Crow White Pigeon kafija ir savdabīga, atcerieties, ka kafijām no konkrēta reģiona vai kontinenta parasti ir raksturīgas noteiktas garšas īpašības:- Āfrikas kafija. Etiopija, Uganda un Marcala kafijas cienītājiem ir kā paradīze uz zemes virsas. Šajās valstīs audzētās Black Crow White Pigeon šķirnes atklāj unikālu baudīšanas pieredzi. Tām raksturīgas augļu, ziedu, tējas vai vīna notis, ko papildina bagātīgs aromāts.
- Āzijas kafija pēdējā laikā kļūst arvien populārāka, un tādās valstīs kā Mjanma un Vjetnama kafijas tirgus pēdējos gados ir strauji attīstījies, jo kafijas audzētāji šajā reģionā pāriet uz augstākas kvalitātes kafiju. Āzijas kafijas pupiņas ir pazīstamas ar to atšķirīgo garšu, kas bieži vien ir rūgtena un ietver garšvielu, šokolādes, tabakas, sarkanvīna un koksnes notis.
- Dienvidamerikas kafija. Šīs kafijas kalpo kā lielisks punkts, kur sākt garšas ceļojumu kopā ar specializētajām kafijām! Ja esat jaunpienācēji, mēs iesakām vispirms izvēlēties Brazīlijas vai Kolumbijas šķirnes. Jums noteikti patiks līdzsvarotā garša, dabiskais saldums un gardas šokolādes, riekstu un augļu nianses. Dienvidamerikas kafijas parasti ir mazāk skābenas nekā Āfrikas kafijas un maigākas nekā Āzijas šķirnes.
- Centrālamerikas kafija sniedz īstu baudījumu! Sākot no Gvatemalas un līdz pat Nikaragvai - šīm valstīm raksturīga daudzveidīga garšu buķete: no tropu augļiem līdz riekstiem. Tomēr visām Centrālamerikas kafijām kopīgs ir to unikālais garšas profils un atšķirīgais raksturs.
Kā izvēlēties pareizo Black Crow White Pigeon kafiju sev?
Specializētās kafijas ceļojumā liela nozīme ir cilvēkam, kurš nogaršo pagatavoto dzērienu. Lai Black Crow White Pigeon kafija spētu atklāt savas labākās īpašības, ir jāizvēlas pareizas grauzdēšanas, apstrādes un pagatavošanas metodes.Grauzdēšanas līmenis
Kafijas pasaulē ir pieejami dažādi veidi, kā pagatavot dzērienu, un katrs no tiem palīdz izcelt dažādas garšas. Divi no populārākajiem pagatavošanas veidiem ir espresso un filtra metode. Lai gan Black Crow White Pigeon kafijas līnija ir paredzēta abām šīm metodēm, tomēr, izvēloties sev piemērotu kafiju, ir jāņem vērā grauzdēšanas līmenis. Tiem, kuriem patīk spēcīga espresso kafija, specializētā kafija spēj nodrošināt vēl bagātīgāku, intensīvāku garšu ar unikāliem aromātiem un notīm, kas būtu grūti iegūstami, ja tiktu izmantota zemākas kvalitātes kafija. Ja jums patīk izteiksmīgas garšas un jūs dodat priekšroku kafijai bez papildu piedevām, espresso pagatavošanai izvēlieties vidēji līdz tumši grauzdētu kafiju. Filtra kafija izceļ smalkākās pupiņu notis, un tai piemīt sviestaina, zīdaina konsistence, kā arī tīra garša. Izvēlieties vieglu grauzdējumu, lai iegūtu maksimālu specializētās filtra kafijas garšas baudījumu.Apstrādes metode
Izvēloties sev piemērotu kafiju, jāpievērš uzmanība vēl vienai svarīgai īpašībai - apstrādes metodei. Tā būtiski ietekmē pagatavotās kafijas garšu un konsistenci. Dabiskais process piešķir kafijas pupiņām bagātīgāku, saldāku garšu un pilnīgāku konsistenci. Mazgāšanas procesam raksturīga tīra, maiga garša, viegla konsistence un izteiktas augļu notis. Medus process rada vidēji spēcīgu garšu un saldas augļu vai tējas notis, savukārt anaerobiski apstrādāta kafija ir īpaši augļaina un izceļas ar unikālām, eksotiskām notīm.Pagatavošanas metode
Vēl viens kritērijs ietver izvēlēto kafijas pagatavošanas metodi. Tā var palīdzēt atklāt dažādas kafijas īpašības, sniedzot jums daudzveidīgu garšas pieredzi. Viegli grauzdētas kafijas ir ideāli piemērotas pagatavošanai pa tiešo tasītē vai ar filtru, piemēram, kafijas automātā ar filtru, French press pagatavotājā, Chemex, AeroPress vai pat cold brew kafijas pagatavotājā. Lai gan šie pagatavošanas rīki var atšķirties, rezultātā tiek iegūta ātri pagatavota kafija ar piesātinātu garšu un spēcīgu aromātu. Vidēji līdz tumšāk grauzdētas kafijas pupiņas ir lieliski piemērotas automātiskajiem automātiem, espresso automātiem un moka kafijas kannām. Pagatavojot kafiju šajās ierīcēs, specializētā kafija var atklāt skābuma nianses, taču tās nav tādas nianses, no kurām vajadzētu izvairīties. Tikai visaugstākās kvalitātes kafijai piemīt skābenas notis, kas tiek raksturotas kā saldas un atgādina vīnu vai tropiskos augļus.Melnu vai baltu?
Aplūkojiet šai kafijas līnijai raksturīgo garšu buķeti: kā jau redzat, tā ir neticami daudzveidīga. Pirms izvēlaties konkrētu kafiju, rūpīgi izpētiet tās iepakojumu. Kafijas ar augļu, ziedu un ogu notīm tiek iepakotas baltās paciņās, savukārt kafijas ar zemes, šokolādes notīm - melnās paciņās. Arī numuriem uz iepakojuma (1, 2, 3... 24) ir divas nozīmes: no vienas puses tie pielīdzināmi grāmatas nodaļām, bet no otras puses - tie palīdz jums iegaumēt savu iecienītāko kafiju, lai nākamreiz jūs varētu iegādāties tādu pašu.Nepieciešams padoms?
Ja pareizi izvēlēta Black Crow White Pigeon kafija jums sagādā grūtības, vai arī nevarat atrast sev piemērotāko šajā līnijā, varat aplūkot un izmēģināt citus kafijas veidus un klāstus. Starp citu, jūs varat sazināties ar mums pa tālruni vai rakstot e-pastu, lai saņemtu dažādus padomus - mūsu konsultanti ir gatavi palīdzēt! Aicinām arī apmeklēt mūsu fiziskos veikalus, kur mēs ne tikai sniegsim jums padomu, bet arī palutināsim jūs ar gardu kafiju.-
5.0Novērtēts ar 5.00 no 5(7)
Limitētas sērijas kafijas pupiņas Coffee of the Year 2024 Peach Fuzz, 200 g
13.99 € -
4.6Novērtēts ar 4.60 no 5(5)
Limitētas sērijas maltā kafija Coffee of the Year 2024 Peach Fuzz, 200 g
13.99 € -
4.6Novērtēts ar 4.64 no 5(14)
Specializētās kafijas pupiņas Black Crow White Pigeon Indonesia Sumatra, 250 g
10.43 € -30%14.90 € -
5.0Novērtēts ar 5.00 no 5(1)
Specializētās kafijas pupiņas Black Crow White Pigeon Jamaica Blue Mountain, 250 g
56.63 € -30%80.90 € -
4.5Novērtēts ar 4.50 no 5(20)
Specializētās kafijas pupiņas Black Crow White Pigeon Nicaragua Maragogype, 1 kg
28.63 € -30%40.90 € -
5.0Novērtēts ar 5.00 no 5(8)
Specializētās kafijas pupiņas Black Crow White Pigeon Papua New Guinea Sigri, 1 kg
28.63 € -30%40.90 € -
4.9Novērtēts ar 4.88 no 5(16)
Specializētās kafijas pupiņas Black Crow White Pigeon Ethiopia Yirgacheffe, 250 g
10.43 € -30%14.90 € -
4.8Novērtēts ar 4.75 no 5(12)
Specializētās kafijas pupiņas Black Crow White Pigeon Ethiopia Shakisso, 250 g
11.13 € -30%15.90 € -
5.0Novērtēts ar 5.00 no 5(4)
Specializētās kafijas pupiņas Black Crow White Pigeon Ethiopia Burtukaana, 250 g
11.83 € -30%16.90 € -
4.8Novērtēts ar 4.75 no 5(20)
Specializētās kafijas pupiņas Black Crow White Pigeon Guatemala La Hermosa, 1 kg
27.23 € -30%38.90 € -
4.7Novērtēts ar 4.73 no 5(40)
Specializētās kafijas pupiņas Black Crow White Pigeon Brazil Santa Luzia, 1 kg
26.53 € -30%37.90 € -
5.0Novērtēts ar 5.00 no 5(2)
Specialitātes bezkofeīna kafijas pupiņas Black Crow White Pigeon Colombia Decaf, 250 g
11.13 € -30%15.90 € -
4.8Novērtēts ar 4.75 no 5(4)
Specializētās kafijas pupiņas Black Crow White Pigeon Colombia Geisha, 200 g
21.63 € -30%30.90 € -
5.0Novērtēts ar 5.00 no 5(12)
Specializētās kafijas pupiņas Black Crow White Pigeon Ethiopia Burtukaana, 1 kg
31.43 € -30%44.90 € -
5.0Novērtēts ar 5.00 no 5(2)
Specializētās kafijas pupiņas Black Crow White Pigeon Nicaragua Maragogype, 250 g
13.23 € -30%18.90 € -
5.0Novērtēts ar 5.00 no 5(7)
Specializētās kafijas pupiņas Black Crow White Pigeon Guatemala La Hermosa, 250 g
9.03 € -30%12.90 € -
5.0Novērtēts ar 5.00 no 5(1)
Specializētās kafijas pupiņas Black Crow White Pigeon Nicaragua Limoncillo Ethiosar, 200 g
13.23 € -30%18.90 € -
Specializētās kafijas pupiņas Black Crow White Pigeon Myanmar Shwe Yi Mon (Filter), 200 g
11.83 € -30%16.90 € -
4.0Novērtēts ar 4.00 no 5(1)
Specializētās kafijas pupiņas Black Crow White Pigeon Costa Rica Tarrazu, 200 g
10.43 € -30%14.90 € -
5.0Novērtēts ar 5.00 no 5(1)
Specializētās kafijas pupiņas Black Crow White Pigeon Uganda Bugisu AA, 200 g
10.43 € -30%14.90 € -
Specializētās kafijas pupiņas Black Crow White Pigeon Honduras Marcala, 200 g
10.43 € -30%14.90 € -
Vienas izcelsmes kafijas pupiņas Black Crow White Pigeon Kongo DR Kivu, 250 g
9.73 € -30%13.90 € -
Specializētās kafijas pupiņas Black Crow White Pigeon Indonesia Sumatra, 1 kg
28.63 € -30%40.90 € -
Specializētās kafijas pupiņas Black Crow White Pigeon Papua New Guinea Sigri, 250 g
10.43 € -30%14.90 €
Par specializēto kafiju – Specialty Coffee
Ja esat vislabākās kafijas meklējumos, specializētā kafija (angl. Specialty coffee) ir īstā izvēle. Neatkarīgi no tā, vai esat iesācējs vai pieredzējis gardēdis, šis kafijas veids noteikti iepazīstinās jūs ar pilnīgi jaunu garšu un aromātu pasauli. Tikai 10% no visas pasaulē saražotās kafijas tiek piešķirts nosaukums “specializēta”. Tas ir atvēlēts tām šķirnēm, kas atbilst augstiem kvalitātes standartiem, kurus noteikusi Specialty cofee Asociācija (pazīstama arī kā SCA).
Novērtējot katru kafiju, sertificēti kafijas degustatori pievērš lielu uzmanību daudzām dažādām īpašībām, piemēram, aromātam, garšas niansēm, pēcgaršai, skābumam, struktūrai, saldumam, garšas līdzsvaram, kafijas “dzidrumam”, u.t.t. Tikai tās kafijas, kas saņem 80 vai vairāk punktus no 100 iespējamiem, iegūst kāroto apzīmējumu “specializēta”. Aplūkosim Kafijas Drauga specializēto šķirņu klāstu un uzzināsim, kā izvēlēties tieši jūsu gaumei piemērotāko!
Kas specializēto kafiju padara tik īpašu?
Lai Specialty coffee atbilstu SCA noteiktajām prasībām, tai jāiziet garš un sarežģīts ceļš: tā tiek audzēta unikālos dabas apstākļos, pēc tam ar rokām ievākta un apstrādāta ar vislielākajām rūpēm, mīlestību un uzmanību.
Tāpat kā izsmalcinātu vīnu, arī specializēto kafiju ietekmē dabiskā vide, vietējais mikroklimats un augstums virs jūras līmeņa. Tāpēc, pirms jūs iegādājaties savu pirmo specializēto šķirni, mēs aicinām jūs iegrimt smalkajā specializēto kafijas pupiņu pasaulē un doties pa līkumoto ceļu, lai uzzinātu, kas tām jāpārvar, lai galu galā nokļūtu līdz kafijas tasītei. Jo vairāk zināšanu un pieredzes iegūsiet, jo vieglāk būs veikt izvēli. Ko tad īsti var piedāvāt specializētā kafija (angl. Specialty coffee)? Šajā emuāra ierakstā “Specialitātes kafija: Ielūkojieties unikālos kafijas stāstos” arī aprakstīta Specialty kafija.
Kas ir SCA vērtējums?
Specializēta kafija (angl. Specialty coffee) var lepoties ar tā saukto “SCA vērtējumu”, kas ir skalā no 80 līdz 100 punktiem. Ja vērtējumā tiek iegūti no 90 līdz 100 punktiem, tas norāda uz augstākās kvalitātes kafiju, 85–89,99 punkti – uz izcilu specializēto kafiju, savukārt kafijas ar 80–84,99 punktiem tiek uzskatītas par ļoti labām. Dažas no šīm šķirnēm ir arī pieejamas ierobežotā daudzumā: tas nozīmē, ka kafiju ir sarežģīti iegādāties, un tas to padara vēl īpašāku. Jūsu ērtībām Kafijas Drauga interneta veikalā iespējams izmantot filtrēšanas opciju un atlasīt specializētās kafijas (angl. Specialty coffee), pamatojoties uz to SCA vērtējumu, kas padara izvēles procesu daudz vieglāku un ātrāku.
Arī grauzdētājiem ir svarīga loma: viņi izvēlas grauzdēšanas pakāpi, kas vislabāk atbilst pupiņu garšas profilam. Pēc grauzdēšanas šīs pupiņas tiek piegādātas pircējam. Vēl viena būtiska loma ir kafijas degustatoram: viņi pagatavo grauzdēto kafiju un nogaršo to. Eksperimentējot ar dažādām pagatavošanas metodēm, viņi noskaidro, kuri rīki ir vispiemērotākie attiecīgajām pupiņām. Gala rezultāts ir neparasts dzēriens, kuram nav iespējams pretoties!
Kāda veida Specialty coffee būtu jāizvēlās?
Īsti gardēži zina, ka katras specializētās šķirnes garša ir atkarīga no tās sugas, audzēšanas reģiona, apstrādes metodes, grauzdēšanas pakāpes, maluma lieluma, pagatavošanas tehnoloģijas u.t.t. Garša, aromāts un pēcgarša slēpjas pašā kafijas pupiņā: jums atliek atklāt tās labākās īpašības. Ir divi galvenie veidi, kā to izdarīt, un tie atbilst diviem kafijas veidiem, ar kuriem jūs visdrīzāk sastapsieties tirgū: tās ir espresso pagatavošanas metodei piemērotas šķirnes un kafijas, kas paredzētas filtra kafijas automātiem.
Abas pagatavošanas metodes rada atšķirīgas garšas, kas tiek atklātas. Tāpēc, meklējot piemērotu kafiju, vai nu jāizvēlas šķirne, kas piemērota konkrētam pagatavošanas veidam, vai arī jāizvēlas tā, kas jums šķiet visintriģējošākā, un jāizmanto tā pagatavošanas metode, kurai attiecīgā kafija ir vispiemērotākā. Iepazīstot specializēto kafiju – Specialty coffee pasauli, ir vērts pievērst uzmanību pat vissmalkākajām detaļām: rūpīga apsvēršana ļaus jums izbaudīt šo šķirņu aromāta un garšas bagātīgumu.
Specializētā espresso kafija: bagātīga garša katrā malkā
Espresso jau ir diezgan intensīvs, taču, ja šai pagatavošanas metodei tiek izmantota Specialty coffee, jūs varēsiet radīt vēl piesātinātāku, bagātīgāku un komplicētāku garšu, kas nav iegūstama parastajā kafijā. Specializētā espresso kafija, kura nāk no dažiem pasaulē pazīstamākajiem kafijas audzēšanas reģioniem un saimniecībām, noteikti iepriecinās šī dzēriena cienītājus.
Tiem, kuri meklē piemērotu espresso šķirni, vajadzētu iepazīties ar Kafijas Drauga specializēto kafiju – Specialty coffee klāstu: Black Crow White Pigeon un specialty kafiju maisījumi Parallel. Izpētiet dažādus aromātus un atklājiet līdz šim nebijušas garšas!
Specializētā filtra kafija: izsmalcināti atklājumi
Ja vēlaties izbaudīt labāko, ko piedāvā Specialty kafija, apsveriet iespēju izmēģināt specializēto filtra kafiju. Filtra pagatavošanas metode lieliski izceļ vissmalkākās kafijas pupiņu notis, radot vieglu struktūru, zīdainu konsistenci un noteiktu garšas šķīstumu, ko kafijas cienītāji raksturo kā “dzidru kafiju”. Filtra kafijas pagatavošanas automāti un manuālie filtra kafijas pagatavošanas rīki padara specializēto kafiju vēl bagātīgāku un ļauj izcelt visas garšas.
Kafijas Drauga produktu klāstā ir pieejama gan populāru zīmolu, gan nišas zīmolu Specialty coffee. Ja meklējat izcilu filtra kafiju, iesakām apskatīt mūsu pašu specializēto Black Crow White Pigeon līniju. Mūsu klientiem patīk dažādība, ko sniedz šīs kafijas no dažādiem reģioniem: sākot no tumšām, piesātinātām notīm līdz pat viegliem, smalkiem aromātiem. Uzdrošinieties radīt savu neparasto kafijas stāstu!
Kafijas pupiņas: pirmais solis ceļā uz svaigi maltu kafiju
Kafijas pupiņas visnotaļ ir savā dabiskākajā formā. Šeit sākas kafijas pasaule un rodas katrs lielisks kafijas dzēriens. Tiem, kuri meklē visspilgtākās un intensīvākās garšas, noteikti vajadzētu izmēģināt specializētās kafijas pupiņas. Lai no šīm pupiņām iegūtu vislabāko, tās jāsamaļ tieši pirms pagatavošanas: tas palīdzēs atklāt to labākās īpašības un izbaudīt patiesi gardu, bagātīgu, aromātisku un piesātinātu dzērienu.
Mūsu specializēto kafiju – Specialty coffee klāstā ir pieejamas dažādu zīmolu un garšu kafijas pupiņas. Jūsu ērtībām mūsu vietnē ir pieejams garšas ceļveža filtrs, kur iespējams atlasīt sev tīkamākās notis. Ko teiksiet par ogām, augļiem, šokolādi vai vīnu? Ir vērts apskatīt arī Kafijas Drauga specializētās kafijas līnijas – Black Crow White Pigeon un specialty kafiju maisījumi Parallel. Šīs specializētās šķirnes, kas izgatavotas ar īpašām rūpēm un uzmanību, ir apveltītas ar dažādiem kafijas audzēšanas reģioniem raksturīgajiem aromātiem un izceļas ar patiesi unikālām garšām, turklāt tās ir apstrādātas tā, lai sniegtu jums vislabāko iespējamo garšas pieredzi. Black Crow White Pigeon aicina iedziļināties neparastos specializētās kafijas stāstos, savukārt Parallel piedāvā kafijas cienītājiem unikālus vienas izcelsmes kafijas maisījumus.
Malta specializētā kafija – Specialty coffee: ātri un vienkārši
Lieliskas specializētās kafijas pagatavošanai ir nepieciešams laiks. Ja vēlaties paātrināt procesu vai, ja jums mājās nav kafijas dzirnaviņu, jūs būsiet priecīgi par iespēju pagatavot arī iepriekš samaltu specializēto kafiju. Maltā kafija ir lielisks veids, kā viegli pagatavot aromātisku dzērienu. Ir pieejami dažādi maluma lielumi un grauzdēšanas pakāpes, tāpēc varēsiet izvēlēties to, kas vislabāk atbilst jūsu izvēlētajai kafijas pagatavošanas metodei. Iegādājieties maltu specializēto kafiju un baudiet kvalitatīvus dzērienus gandrīz bez piepūles!
Jūs varat izvēlēties dažādus garšas profilus – gan vieglus un augļainus, gan šokolādes un intensīvus. Aplūkojiet specializēto šķirņu klāstu mūsu interneta veikalā un iepazīstieties ar maltām kafijam no Kafijas Drauga specializēto kafiju – Specialty coffee līnijām – Black Crow White Pigeon. Jūs atradīsiet arī dažādus maluma izmērus: no smalka līdz rupjam malumam. Vienkārši izvēlieties pagatavošanas metodi un baudiet gardus dzērienus!
Specializētā bezkofeīna kafija: lieliska alternatīva dzērieniem ar kofeīnu
Ja nedrīkstat vai nevēlaties lietot kofeīnu saturošus dzērienus, tas nenozīmē, ka jums jāatsakās no kafijas baudas, tāpēc iesakām izmēģināt specializēto kafiju. Bezkofeīna kafija ir lieliska alternatīva kofeīnu saturošiem dzērieniem. Lai to padarītu vēl labāku, tirgū ir pieejamas arī gardas specializētās bezkofeīna kafijas šķirnes. Lai gan to nav tik daudz kā parasto specializēto kafiju, šādas bezkofeīna kafijas struktūra un garša joprojām var sniegt jums neaizmirstamu garšas baudījumu. Kafijas Draugā piedāvāto bezkofeīna kafijas šķirņu klāstā ir pieejamas gan kafijas pupiņas, gan iepriekš samaltas kafijas, tāpēc ikviens atradīs sev ko piemērotu.
Neizdodas atrast sev piemērotāko bezkofeīna kafiju? Mēs iesakām aplūkot Kafijas Drauga specializēto Colombia Decaf no Black Crow White Pigeon klāsta. Tai piemīt patiesi iespaidīgs garšas profils: šokolādes, karameles, atsvaidzinošu ābolu un citrusaugļu notis veido apburošu kombināciju. Turklāt no šīm kafijas pupiņām kofeīns tiek izvadīts, izmantojot dabisko dekafinācijas metodi. No tās ir veiksmīgi izvadīti 99,9% kofeīna, un būtiski ir tas, ka tas neietekmē garšu un aromātu.
Specializētā kafija – Specialty Coffee dažādām pagatavošanas metodēm
Piemērotākā kafijas veida izvēle ir tikai daļa no procesa. Vēl viens svarīgs kritērijs ir kafijas pagatavošanas metode, ko plānojat izmantot. Atkarībā no izvēlētās metodes atklāsies dažādas garšas, kas ļaus jums katru reizi no jauna iepazīt specializētās kafijas garšu. Droši eksperimentējiet ar dažādām metodēm vai atrodiet savu iecienītāko un izmantojiet to, lai izmēģinātu jaunas specializētās kafijas šķirnes!
- Specializētā kafija automātiskajiem kafijas automātiem. Meklējot šāda veida kafiju, izvēlieties šķirnes, kas piemērotas espresso pagatavošanas metodei. Bieži vien kafija automātiskajam automātam uz iepakojuma ietver uzrakstu “espresso”. Parasti tai piemīt tumšs vai vidējs grauzdējums. Specializētajām kafijām, kas paredzētas šai pagatavošanas metodei, raksturīga liela skābuma pakāpe – tomēr tas ir gards un salds skābums, tāpēc esam pārliecināti, ka jums tās patiks.
- Specialty coffee espresso automātiem. Gūtās prasmes un zināšanas palīdzēs jums pagatavot neaizmirstamu espresso ar pusautomātisko kafijas automātu. Atcerieties, ka vislabākās kafijas pagatavošanai vienmēr ieteicams izmantot svaigi samaltu kafiju, tāpēc iesakām tās vienmēr samalt īsi pirms pagatavošanas. Ja vēlaties paātrināt procesu, varat izvēlēties arī espresso pagatavošanas metodei piemērotu iepriekš samaltu kafiju. Kafija espresso automātam parasti ir vidēji vai tumši grauzdēta, tas, savukārt palīdz ātrāk atklāt garšas.
- Specializētā kafija automātiem ar filtru. Šī pagatavošanas metode ir pazīstama ar savu spēju atklāt vissmalkākās garšas notis, tāpēc specializētā kafija, kas pagatavota filtra kafijas automātā, parasti izceļas ar īpaši “dzidru” garšu. Tie, kuri ir vissmalkākās garšas meklējumos, mēs iesakām izvēlēties viegli vai vidēji grauzdētas specializētas kafijas pupiņas.
- Specialty coffee moka kanniņām. Moka kanniņās pagatavotajam dzērienam ir raksturīga intensīva, piesātināta un bagātīga garša, kas var atgādināt espresso. Moka kafija espresso kannai ar tumšu grauzdējumu būs lieliska izvēle, ja jūs vēlaties izmēģināt autentisku itāļu stila kafiju. Tiem, kuriem patīk eksperimentēt, iesakām izvēlēties viegli vai vidēji grauzdētas specializētās kafijas pupiņas. Tas, protams, ir gaumes jautājums: vai jums labāk garšo spēcīga un pikanta kafija, vai augļaina, maiga un nedaudz skābena?
- Specialty coffee franču presēm. Ar franču presi jūs varēsiet pagatavot gardu specializēto dzērienu tikai dažu minūšu laikā. Tomēr atcerieties, ka labākā kafija French press kannai parasti atšķiras ar vidēji rupju vai rupjāku malumu. Attiecībā uz grauzdēšanas pakāpi viss ir atkarīgs no jūsu personīgās gaumes: izvēlieties tumši grauzdētas kafijas pupiņas, ja vēlaties baudīt gardu un rūgtu specializēto kafiju, vai izvēlieties vidēji vai viegli grauzdētas, ja vēlaties baudīt maigu un izsmalcinātu dzērienu.
- Specializētā kafija Chemex kafijas pagatavotājiem. Lai gan šī pagatavošanas metode ir sarežģītāka, tā nodrošina izcilu garšu un kārdinošu aromātu. Ja vēlaties uzzināt, kāda ir kvalitatīva kafija Chemex karafei, izvēlieties vidēja maluma pupiņas, lai nodrošinātu izcili sabalansētu garšu. Lai iegūtu vieglāku un maigāku kafiju, izvēlieties specializēto kafiju ar vieglu vai vidēju grauzdējumu.
- Specialty coffee kafijas pilienveida pagatavotājiem. Izcilas specializētās kafijas baudīšanai noteikti nav jābūt sarežģītai. Ja jūs mums neticat, izmēģiniet kafijas pilienveida pagatavotāju un pārliecinieties paši! Kafija filtru traukam ir piemērota tiem, kuriem patīk maiga, smalka un vieglāka kafija par espresso. Lai iegūtu bagātīgu, vieglu, piesātinātu kafiju, izvēlieties vidēji vai viegli grauzdētas specializētās škirnes. Vidēji grauzdētas kafijas pupiņas piešķirs jūsu dzērienam papildu saldumu un līdzsvarotu skābumu, savukārt vieglāk grauzdēta kafija padarīs jūsu dzērienu augļaināku un atsvaidzinošāku.
- Specializētā kafija Aeropress kafijas pagatavotājiem. Lai atklātu viskomplicētākās garšas notis un izbaudītu visspilgtākās garšas, izmēģiniet Aeropress. Aeropress kafija iepriekš jāsamaļ. Atlasot piemērotu specializēto kafiju, izvēlieties vidēju vai smalkāku malumu. Aeropress kafijas pagatavotāji ir piemēroti dažādiem maluma izmēriem, taču atcerieties, ka, jo rupjāks malums, jo vājāka būs garša!
- Specializētā kafija aukstas kafijas pagatavotājiem. Šāda veida rīks kafijas cienītājiem sniedz iespēju izbaudīt patiesi unikālu dzērienu. Aukstā kafija Cold brew pagatavotājam tiek pagatavota bez karstā ūdens, tāpēc tā mēdz būt ļoti aromātiska un ir lieliski piemērota specializētajām šķirnēm. Lai iegūtu lielisku, apburoši smalku auksti pagatavotu kafiju, izvēlieties viegli vai vidēji grauzdētas kafijas pupiņas.
Specializētās kafijas komplekti
Dodieties ceļojumā uz dažādiem kafijas audzēšanas reģioniem, neizejot no mājām! Visi mūsu produktu klāstā pieejamie specializētās kafijas komplekti ir veidoti tā, lai iepazīstinātu jūs ar senām tradīcijām un unikālām garšām, kas sastopamas dažādās valstīs. Tiem, kuri meklē ko īpašu, mēs iesakām aplūkot Kafijas Drauga komplektus, kas veidoti no mūsu radītām Black Crow White Pigeon un Parallel kafijas līnijām. Tie ir veidoti tā, lai atklātu patiesi neparastas garšas un aromātus. Katrā komplektā iekļautas kafijas pupiņas no dažādiem kafijas audzēšanas reģioniem, piemēram, Etiopijas, Kolumbijas un Kenijas, kas ļauj kafijas mīļotājiem iedziļināties šī burvīgā dzēriena smalkumos. Šie komplekti ne tikai bagātina jūsu ikdienas kafijas rituālu, bet arī var kalpot kā lieliska dāvana. Ieprieciniet savus tuviniekus, sniedzot viņiem iespēju atklāt savu jauno iecienītāko kafijas šķirni!
100% arabika vs. kafijas maisījumi: kurš no tiem ir labāks un kāpēc?
Lai gan ir izņēmumi, Specialty coffee lielākoties satur 100% vienas izcelsmes arabika kafijas pupiņas. Šādai kafijai parasti raksturīgas spilgtas, eksotiskas garšas notis, ko lielākā daļa cilvēku meklē specializētajās šķirnēs. Tāpēc mēs arī vienmēr iesakām baudīt specializēto kafiju atsevišķi, bez papildu piedevām. Tās ir tik unikālas un gardas, ka, pievienojot maisījumam piedevas, var tikai nomākt to labākās īpašības. Arabikas un robustas maisījumi ir atšķirīgi: tajos var ietilpt pat 5 vai 9 dažādas šķirnes. Maisījumu garša parasti ir līdzsvarotāka, un to garšas notis nav tik izteiktas. Specialty coffee garšo lieliski tāpat, savukārt maisījumi ir ideāli piemēroti piena dzērienu receptēm, kā arī kafijām ar sīrupu vai citām piedevām.
Vienas izcelsmes kafija: Ko tas nozīmē?
Iepazīstoties ar kafijas pasauli, uz dažiem kafijas iepakojumiem var sastapties ar vārdkopu “single origin”, bet uz citiem – ar vārdu “maisījums”. Ja maisījumos ietilpst kafijas pupiņas no dažādiem kafijas audzēšanas reģioniem, tad vienas izcelsmes kafijas šķirnes nāk no vienas vietas vai pat no vienas un tās pašas kafijas saimniecības. Tomēr atcerieties, ka ne visas vienas izcelsmes kafijas var uzskatīt par specializētām. Ja uz iepakojuma nav norādīts SCA novērtējums vai vārds “specializēta”, tas nozīmē tikai to, ka kafija, kuru esat izvēlējušies, var lepoties ar nosakāmu izcelsmi, taču tā neietilpst specializētās kafijas – Specialty coffee kategorijā. No otras puses, arī lielākā daļa specializēto kafiju ir vienas izcelsmes: tas ir tāpēc, ka augstākās kvalitātes kafijas pupiņas reti tiek sajauktas kopā. Tomēr ir arī izņēmumi: piemēram, mūsu sortimentā ir pieejamas dažas kafijas. Aicinām iepazīties ar Kafijas Drauga pieejamo Parallel kafijas līniju: tā apvieno labāko, ko var piedāvāt maisījumi un īpašās šķirnes. Single Origin Specialty kafijas pupiņas ir pieminētas arī Kafijas Draugs bloga ierakstā “Single Region (specialitātes) kafijas pupiņas – ko tas nozīmē?”
Nepieciešama konsultācija?
Joprojām neesat pārliecināti, kura specializētā šķirne ir piemērota tieši jums? Vai jums interesē citi kafijas veidi? Aicinām vērsties pie Kafijas Drauga konsultantiem: ar viņiem var sazināties caur e-pastu vai pa tālruni. Iespējams arī apmeklēt kādu no mūsu fiziskajiem veikaliem, kur jūs tiksiet pacienāti ar gardu kafiju!